Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW ziet toekomst op waterstof met BMW i Hydrogen NEXT

Elektrische auto’s op batterijen hebben hun plek in de toekomst, maar BMW zet meer in op waterstof. Het merk toont hun visie met een omgebouwde X5, oftewel de BMW i Hydrogen NEXT.

BMW i Hydrogen NEXT

De strijd voor de elektrische aandrijving van de toekomst lijkt op dit moment gewonnen te worden door de BEV (Battery Elektric Vehicle). Maar BMW legt zich daar niet zomaar bij neer. Het merk geeft toe dat een elektrische auto op batterijen zeker een toegevoegde waarde heeft. Het heeft niet voor niets de i3 nog steeds in productie. Maar de Duitsers laten nu weten dat ze voor de toekomst hard in gaan zetten op waterstof. De eerste auto die op dit goedje rijdt moet in 2022 op de markt komen, en we kennen hem al van gezicht.

Milieuvriendelijke X5

BMW komt namelijk niet met een of ander futuristisch conceptmodel die op waterstof rijdt. BMW roept een nieuw i-model in het leven. Of eigenlijk past het een oud niet-i-model aan en doopt hem om tot BMW i Hydrogen NEXT. Meer dan een lichtelijk aangepaste BMW X5 is het namelijk niet. Om aan te tonen dat het hier niet om een milieuvervuilende SUV gaat heeft wat kleine details aan de X5 veranderd. Zo hebben de luchtinlaten aan de voorkant nu het i-patroon. Op het afgebeelde model is dit patroon ook in het blauw op de auto gespoten. Ook moeten de speciale velgen helpen met het identificeren van de milieuvriendelijke X5, eh BMW i Hydrogen NEXT. Maar het makkelijkst is de waterstofauto te herkennen aan de achterkant. Daar ontbreken namelijk de uitlaatpijpen.

BMW i Hydrogen NEXT

Samenwerking

De nieuwe aandrijflijn op waterstof is het resultaat van een samenwerking die BMW sinds 2013 is aangegaan met Toyota. Ze hebben samen de technologie ontwikkeld en BMW test het geheel al sinds de zomer van 2015 in een kleine vloot omgebouwde BMW 5 GT’s. In 2016 ondertekenden beide partijen een samenwerkingsovereenkomst voor productontwikkeling waardoor ze sindsdien werken aan modulaire componenten voor brandstofcelvoertuigen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.