Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 13 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

BMW zet Mercedes E-Klasse in de schaduw

Zou het toeval zijn of speelt BMW met de cijfers. Precies op het moment dat Mercedes-Benz de fonkelnieuwe E-Klasse bij de vaderlandse dealers binnen rijdt, komt BMW met het bericht dat het de succesvolste speler in het zogeheten premium business-segment is. Zo, even de schijnwerpers van de Mercedes halen, moet BMW hebben gedacht.

bmw 5 series_10

Twee miljoen

BMW meldt dit feitje tijdens de viering van de tweemiljoenste 5 Serie van de huidige editie. Daarmee is het niet alleen de best verkochte auto in zijn klasse, aldus BMW, het is bovendien de best verkochte 5 Serie ooit. Van de vorige vijf edities werden nooit meer dan twee miljoen stuks per generatie verkocht. Sterker nog, van al die generaties werden tezamen een kleine 5,5 miljoen stuks verkocht.

Mijlpaal

Wie de jaarcijfers van de executive sedan erbij pakt, ziet bovendien dat de huidige editie het enige type is dat in één jaar meer dan 300.000 maal per jaar is verkocht, een mijlpaal die geen enkel andere 5 Serie heeft weten te bereiken. Ook de vorige E-Klasse, waarvan er rond de twee miljoen stuks zijn verkocht, werd in volumes van meer dan 300.000 stuks per jaar geleverd, variërend van 306.000 exemplaren in 2015 tot 340.000 in 2011. De 5 Serie tikte in zijn recordjaar 2014 de 373.053 eenheden aan.

De E-Klasse staat sinds afgelopen weekeinde bij de dealers. De nieuwe 5 Serie wordt eind dit jaar voorgesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.