Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 13 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Opvolger Subaru Tribeca héél misschien ook voor export

Subaru sluit niet uit dat de opvolger van de Tribeca elders in de wereld ook op de markt komt, ondanks dat de zevenpersoons crossover geheel met het oog op een Amerikaanse carrière wordt ontwikkeld.

autovisie.nl_subaru_tribeca
De Subaru Tribeca voor de Amerikaanse markt, zoals hij tot en met 2014 werd geleverd.

 

 

Het in de Verenigde Staten te bouwen model is technisch gelijk aan de Impreza en beschikt zodoende ook over het nieuwe modulaire platform, het Eye Sigth-veiligheidssysteem en motoren. Mocht de concurrent van de Hyundai Sante Fe en Kia Sorento ook buiten de VS in de verkoop gaan, dan maakt de auto niet voor 2019 de oversteek. Voor de Amerikanen komt de nieuwe Subaru Tribeca volgend jaar beschikbaar.

LEES OOK: SUBARU SHOWT IMPREZA SEDAN EN HATCHBACK

Europa

Mocht er groen licht voor export worden gegeven, dan is het nog niet zeker dat de cross-over ook naar Nederland komt. In gesprek met Autovisie liet de topman van Subaru Europe weten dat het merk zich richt op SUV’s en cross-overs. Dat wetende, dan staat de deur voor de grootste Subaru uiteraard open. Zijn voorganger B9 Tribeca wordt weliswaar in Nederland geleverd, maar slechts zeer kort. De gerestylede versie werd al niet meer binnengehaald.Subaru B9 Tribeca

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.