Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 13 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Tesla Model S krijgt nieuw voorkomen

En weg is de ‘grille’ op de Tesla Model S. De vraag was ook waar de Model S de nepgrille voor nodig had. Waarschijnlijk omdat iets dergelijks gemeengoed in een auto-ontwerp is. Maar de Model S is een elektro-auto die een dergelijk ‘rooster’ op die plek niet nodig heeft.

Tesla Model S site

Familiegezicht

De brede zwarte strip met Tesla’S familiewapen heeft plaatsgemaakt voor een subtiele T-vormige signatuur, die we ook op de Model X zien. Het is niet het enige verschil met de Model S zoals die tot op heden in de Verenigde Staten in productie was. De lichtunits beschikken nu over adaptieve full-LED techniek. Volgens Tesla verbeteren de koplampen niet alleen het design van de hatchback, de 14-ledlampjes zorgen tevens voor een grotere lichtopbrengst. Verder monteert Tesla een 48V in plaats van 40V-lader en is de Model S in nieuwe kleurtjes leverbaar.

model-s-interior-with-next-generation-leather

Programma

Het leveringsprogramma verandert niet. De Amerikaanse autobouwer heeft tussentijds al de nodige aanpassingen aan het programma doorgevoerd. De basisversie is de 70, voorzien van een 320 pk sterke aandrijflijn, waarmee maximaal 455 km afgelegd kan worden. Die versie is ook met vierwielaandrijving te bestellen en levert dan 332 pk en kan maximaal 470 km ver rijden op de acculading. De modellen erboven hebben allemaal vierwielaandrijving. De 90D heeft 422 pk en kan maximaal 557 km rijden en het topmodel, de P90D heeft 469 pk (539 pk in Ludicrous-mode) en haalt 509 km. Overigens heeft die laatste een elektromotor van 260 pk voor de voorwielen en een van 510 pk voor de achterwielen, maar toch benut Tesla er daar ‘maar’ maximaal 539 van.

LEES OOK: TESLA MODEL S P85D NOG SNELLER IN LUDICROUS MODE

Mei

De productie van de licht opgefriste Model S is reeds van start gegaan. De levering start op de thuismarkt in mei.Tesla Model S a

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.