Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

BMW Z4 twee weken te vroeg naar buiten

Zouden fabrikanten dit soort foto’s met opzet lekken? Want wederom ligt er nagenoeg een hele fotoset op de digitale snelweg. Officieel wil BMW de nieuwe Z4 pas eind augustus op Pebble Beach onthullen, maar oeps… hier is hij al.

BMW-Z4-1

De derde generatie BMW Z4 heeft een stoffen kap, daar worden we blij van, maar van het uiterlijk worden we vooralsnog weinig enthousiast. Maar laten we het oordeel daarover uitstellen totdat we alle platen hebben gezien. De nieuwe roadster volgt in grote lijnen het vorig jaar onthulde studiemodel, maar is – à la BMW 8 Serie – flink afgezwakt. Zijn neus lijkt een stuk minder agressief, zijn flanken worden nu ontsiert door een zwarte koelopening en zijn achterzijde is een stuk behoudender geworden.

Zes-in-lijn

De aankomende BMW Z4 en Toyota Supra zijn technisch nagenoeg gelijk. Beide worden leverbaar met viercilinder- en zescilindermotoren. Het model op de foto’s is de Z4 M40i. Die wordt aangedreven door de B58B30-zescilinder met 340 pk en 450 Nm, zoals die onder andere in de BMW M140i, 540i en X5 xDrive40i ligt. De Z4 M40i heeft natuurlijk achterwielaandrijving, een sperdifferentieel op de achteras en is uitgerust met een automaat met dubbele koppeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.