Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW X3 M en X4 M krijgen lading M Performance-onderdelen

Het is de vraag of ze het nodig hebben, maar BMW geeft de X3 M en de X4 M toch de nodige optionele extra’s in de vorm van M Performance-onderdelen.

BMW X3 M Performance-onderdelen

De BMW X3 M en X4 M zijn niet bepaald karig uitgerust door de autobouwer uit München. Beide SUV’s halen 480 pk en 600 Nm uit een drieliter zes-in-lijn-blok met twee turbo’s. En daarbij krijgen ze alle luxe en sportiviteit die het merk de te bieden heeft. Maar voor de coureurs onder ons biedt BMW nu nog meer race-geörienteerde opties.

Koolstofvezel

De toch al niet onopvallende BMW’s kunnen nu extra opvallend gemaakt worden. De M Performance-onderdelen voor het exterieur omvatten bijvoorbeeld een grotere in hoogglans afgewerkte achterspoiler, eveneens in hoogglans zwart gespoten daklijsten, omlijsting van de luchtgaten in de voorschermen van koolstofvezel en stickers in de M-kleuren blauw, donkerblauw en rood. Tot slot kunnen er ook lampen in de deuren geïnstalleerd worden. Deze projecteren het BMW M-logo (of twee andere afbeeldingen) op de grond zodra de deur opent.

BMW X4 M Performance-onderdelen

Voor het interieur zijn er ook de nodige onderdelen te krijgen. De belangrijkste hiervan is het BMW M Performance Pro-stuurwiel. Hiervan zijn de handgrepen afgewerkt met Alcantara. De overige delen zijn met leer omwikkeld. Ook heeft hij schakelflippers van koolstofvezel. Die laatste zijn dan weer gepolijst en gespoten in blanke lak.

M Perfomance-logo

Wie zijn handen op niets anders dan M-onderdelen wil laten rusten is er ook een met koolstofvezel afgewerkte M Performance-schakelpook. En waar de handen op M-onderdelen kunnen rusten, kunnen de voeten dat ook. BMW heeft namelijk ook fluwelen vloermatten met het daarin het M Perfomance-logo gestikt.

 

Om het geheel af te maken is zelfs de autosleutel in BMW M Performance-materiaal te wikkelen. De Münchenaren brengen namelijk ook een M Performance-sleutelhanger uit. Deze is gemaakt van koolstofvezel en is omhuld met Alcantara. Daarmee wordt de sleutel beschermd tegen beschadigingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.