Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Lada is basis voor camper van € 16.000,-

Een camper is doorgaans niet bepaald goedkoop. Maar dankzij wat vernuftige Russen komt daar verandering in. Camperbouwer Lux-Form levert namelijk een budgetcamper op basis van de Lada Granta van nog geen €16.000,-.

Lada Granta FL-Camper

Een beetje camper heeft een vanafprijs van rond de € 60.000,-. Daarvoor krijg je een bus die is omgebouwd tot vakantievoertuig. De echt grote campers kosten nog veel meer. Het is dus een serieuze investering voor de hedendaagse vakantieganger. Toch bestaat er ook een goedkoper alternatief. Daarvoor moeten we even bij het Russische Lux Form kijken. Zij hebben een kampeermobiel in de boeken voor 1.150.000 roebel, oftewel € 15.728,-.

Klein pakketje

De FL-camper wordt gemaakt op basis van de Lada Granta truck. Dat is een kleine familiesedan met in plaats van een achterbank een groot leeg stuk chassis waarop van alles gezet kan worden. In dit geval dus een budget-camper. En hoewel het dus om een klein pakketje gaat is toch alles aanwezig.

In de woonruimte van net aan 1,6 meter hoog is bijvoorbeeld een volledig inklapbaar bed van 1,6 bij 1,9 meter gepropt. Ook zit er een keukentje met een enkele brander, gootsteen met warm en koud water en ruimte voor een koelkast in. In de verwarmde opslagtank is ruimte voor 70 liter water, wat inhoudt dat er in de minuscule badkamer ook zeker 10 minuten van een warme douche genoten kan worden.

Riant

In diezelfde badkamer is er zelfs nog ruimte gemaakt voor een toilet en een wastafel waarop de douchekop dubbelt als kraan. Erg riant is het allemaal niet, waardoor het er vooral op lijkt dat het vakantievoertuig voor één persoon geschikt is.

Lada FL-Camper interieur

Er is alleen wel een klein probleem met dit vakantiepakket: hij wordt niet in Nederland aangeboden. Voor de aankoop van dit mini-huis op wielen zal men dus echt naar Rusland moeten. Dit ook aangezien Lada eerder dit jaar aankondigde helemaal te stoppen met de verkoop in West-Europa. Voorlopig blijft het bij een pre-productiemodel. Het is nog onduidelijk of de camper daadwerkelijk in productie genomen wordt.

Lada Granta basis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.