Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

BMW heeft typenamen voor 8 Serie klaarliggen

Als BMW alle type-aanduidingen die het momenteel voor de 8 Serie heeft geregistreerd gaat uitbrengen, dan heeft de fabrikant grote plannen met de luxueuze coupé. Er zitten zelfs meerdere M-labels tussen.

Computerillustratie Schulte Design

Het is nog even geduld uitoefenen voor de BMW-liefhebber, want pas eind volgende week onthult BMW op het befaamde Italiaanse Concours d’Elegance Villa d’Este een designstudie van de fonkelnieuwe 8 Serie. In 2018 moet de coupé op de markt komen. Al afgelopen jaar heeft de fabrikant de naamplaatjes voor de coupé vastgelegd. Het zijn er tot op heden negen. Ga er maar niet vanuit dat alle aanduidingen ook daadwerkelijk op de bips van de 8 Serie geplakt gaan worden.

Computerillustratie Schulte Design

Negen stuks

Het laagste getal binnen de reeks is 825. Daarboven komt 830, gevolgd door 835, 840 845, 850 en 860. Ook M850 en M8 zijn gedeponeerd. Welke labels BMW daadwerkelijk gaat gebruiken, is nog niet bekend. De autobouwer heeft alleen aangekondigd dat er een concept car onder de naam 8 Serie op het klassiekerevenement komt te staan. Door de keuze van de typenamen geeft BMW al aan dat het model met vier-, zes-, acht- en twaalfcilindermotoren geleverd kan worden.

Opvolger 6 Serie

Insiders hebben aan Autovisie bevestigd dat de auto in productie gaat. De 8 Serie verschijnt er als Coupé en als Cabriolet. Een vierdeurs coupé zou eveneens gepland staan. Door de komst van de 8 Serie komt de bestaande 6 Serie te vervallen. Nog dit jaar stelt BMW de 6 GT voor, die als enige 6 Serie blijft bestaan. De 6 GT is de vervanger van de 5 GT, waarvan de productie inmiddels is gestaakt. De nieuweling wordt 10 cm langer en 5 cm lager dan de vijfdeurs 5 Serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.