Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Basisversies Mini Countryman eindelijk te bestellen

Het heeft even geduurd, maar Mini heeft nu de orderboeken voor de basisversies van de Countryman geopend. Mini’s SUV is nu ook echt voor een prijs van minder dan 30.000 euro te koop.

Al bij de marktintroductie begin februari zei Mini dat de vanafprijs van de fonkelnieuwe Countryman onder de 30 mille lag. Maar voor dat bedrag van € 29.900,- om precies te zijn, kon je op dat moment geen Countryman uit de showroom trekken. De One, zoals de basisversie heet, was officieel nog niet vrijgegeven door de autobouwer. Daar komt nu verandering in, al staat de instapversie nog steeds niet bij de dealer. De vertegenwoordigers van Mini hebben alleen de digitale bestelformulieren binnengekregen. De productie start deze maand. Tegelijk met de introductie van de One is er ook een One D. Die dieselversie kost exact € 35.000,-.

Driecilinder

De One beschikt naast een uitgeklede uitrusting over een afwijkende motor. Onder de hoge motorkap hangt net als in de Cooper een driecilinder benzinemotor met een slagvolume van 1,5 liter. Het vermogen van het geblazen blok ligt echter een stuk lager. In de One levert de 1.5-motor 102 pk, 34 pk minder dan in de Cooper. De krachtbron genereert 180 Nm aan koppel, dat van 1250 tot 3800 tpm voorhanden is. Met de geknepen één-punt-vijf in het vooronder is de Countryman in staat om de sprint 0-100 km/h in 11,8 tellen af te ronden. De topsnelheid bedraagt 180 km/h. Standaard koppelt Mini het blok aan een handgeschakelde zesbak. Optioneel is een automaat met acht verzetten leverbaar.

Diesel

De One D beschikt eveneens over een driecilinder met een cilinderinhoud van afgerond 1,5 liter. De zelfontbrander levert 116 pk en genereert 270 Nm. Met de oliegestookte driepitter aan boord zit de SUV in 10,9 tellen op 100 km/h. De top bedraagt 190 km/h. Volgens Mini ligt de gemiddelde dieselconsumptie op 4,1 l/100 km. De One verbruikt 5,5 l/km, ongeacht de geopteerde transmissie.

Programma

Mini levert de Countryman nu als benzineversies One, Cooper, Cooper S en John Cooper Works en als diesels One D en Cooper D. Een stekkerhybride staat als Cooper S E op de prijslijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.