Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

BMW M is op de Touring-tour: praktische M5 op komst

BMW presenteerde vorige week voor het eerst in de geschiedenis een M3 Touring. Dat de motorsportafdeling nog niet klaar is met krachtige stationwagons, blijkt uit het volgende gerucht. Er is weer een M5 Touring op komst.

Althans, als we het normaliter welingelichte Bimmerpost mogen geloven. Het forum is er altijd snel bij wat betreft BMW-nieuws en vandaag meldt het dat er een M5 Touring op het programma staat voor de volgende generatie 5-Serie, die intern wordt aangeduid als G90.

750 pk BMW M5 Touring

Van de volgende generatie M5 weten we al het een en ander. Zo krijgt het model een hybride aandrijflijn, te weten een stekkerhybride. Het hart wordt gevormd door een geblazen V8, die samen met elektromotoren een vermogen van 750 pk genereert. Die opstelling komt ook in de dit jaar te onthullen BMW XM te liggen. Laatstgenoemde krijgt ook een 650 pk sterke aandrijflijn.

Citroën en BMW hebben een afspraak gemaakt over de kolossale XM

De M5, die natuurlijk sowieso als sedan verschijnt, gaat dan in juli van 2024 in productie. Volgens de auteur, die z’n informatie uit onbekende maar doorgaans zeer betrouwbare bron heeft vernomen, begint de productie van de BMW M5 Touring vier maanden later, in november van dat jaar.

Elektrische M5

Daardoor bestaat de kans dus dat BMW straks met een 750 pk sterke stationwagon komt. Of dat de enige aandrijflijn is die in de M5 Touring komt te liggen, is de vraag. BMW M werkt namelijk ook aan een volledig elektrische M5.

BMW presenteerde zoals gezegd vorige week voor het eerst een M3 Touring, maar het verkocht eerder al een M5 Touring. Dat deed het voor het eerst in 1992, toen het een Touring op basis van de E34 M5 produceerde. Veel iconischer is uiteraard de E61 M5 Touring, met die waanzinnige 5,0-liter S58 V10-motor die 507 pk leverde. Weten hoe het is om met die vermomde supercar met huilende V10 te rijden? Autovisie-redacteur Peter Hilhorst stapte begin vorig jaar in voor de 100e aflevering van Peters Proefrit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.