Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 16 mei 2022

BMW XM laat weer van zich horen: zo komt-ie eruit te zien

Eind dit jaar rollen de eerste exemplaren van de BMW XM uit de fabriek in Spartanburg en dus kunnen we ons opmaken voor de onthulling van het model. Wij kunnen je alvast laten zien hoe de auto er (ongeveer) uit komt te zien.

Alhoewel: BMW heeft dat zelf al laten zien. Per ongeluk, want toen het eind vorig jaar de eerste afbeeldingen van de concept car liet zien, stuurde het per ongeluk ook een foto van het uiteindelijke productiemodel mee. Er zat namelijk één afbeelding tussen van een BMW XM met reguliere handgrepen. Dat is waarschijnlijk het uiteindelijke productiemodel. BMW heeft deze foto overigens al snel verwijderd uit de perskit.

Camouflagepak

Vandaag deelt de fabrikant weer een hoop foto’s van de plug-in-mastodont, al heeft de XM daar nog een camouflagepak aan. Maar we gaan er vanuit dat het productiemodel vrijwel niet verschilt van de concept car die we vorig jaar al zagen. Dat komt enerzijds door het foutje van BMW zelf, anderzijds door het feit dat de contouren van deze gecamoufleerde auto zo goed als overeenkomen met die van de conceptversie.

Wel is reeds zeker wat er onderhuids in de BMX XM gaat gebeuren. De aandrijflijn bestaat uit een V8 en elektromotoren, die samen voor een vermogen van 650 pk zorgen. Het koppel bedraagt 800 Nm. Welke sportprestaties daarbij horen, geeft de Beierse autobouwer nog niet vrij. Het nog nader te specificeren accupakket maakt een actieradius van zo’n 80 kilometer volgens WLTP mogelijk.

Tot 23-inch wielen

Verder meldt BMW dat de XM een perfecte gewichtsverdeling (50:50) heeft, en dat-ie standaard wordt geleverd met een adaptief M-onderstel en actieve anti-rol-stabilisatoren. Achter de maximaal 23-inch wielen schuilt bovendien een specifiek remsysteem.

Wanneer de BMW XM z’n camouflagepak definitief uit doet, is nog niet duidelijk. Mogelijk gebeurt dat over een paar maanden tijdens het Goodwood Festival of Speed. BMW M maakt daar z’n opwachting en viert er diens vijftigste verjaardag. Daar zal het ook voor het eerst een nieuw voertuig onthullen. Dat kan deze XM, of de nieuwe M3 Touring zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.