Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW M4 Edition ///M Heritage eert de geschiedenis van M

BMW komt met een gelimiteerde editie van de BMW M4 speciaal om M GmbH en diens kunnen te eren. U kunt wel raden in welke drie kleuren de auto geleverd kan worden.

BMW M4 Edition ///M Heritage

BMW is niet vies van een speciale editie van hun M-auto’s. Elke vijf jaar komt er weer een X-jahre editie van een M3, of een M5, of het merk viert de winst bij DTM met een DTM Champion edition. En zelfs minder belangrijke dingen worden gevierd met minder uitdagende speciale versies van de snellere BMW’s. Zo ook deze keer. De M4 wordt nu naar voren geduwd om de geschiedenis van M GmbH te eren met de BMW M4 Edition ///M Heritage.

Helemaal onaangetast

Dan zou je denken dat je een eerbetoon aan het bedrijf waar het allemaal mee begon, flink aanpakt. Maar niets is minder waar. De BMW M4 Coupé blijft in de basis namelijk helemaal onaangetast. Geen veranderingen aan het onderstel, geen veranderingen aan de carrosserie en belangrijker nog, geen veranderingen aan de drieliter zesinlijn. Deze blijft ook in deze gelimiteerde Edition ///M Heritage gewoon goed voor 450 pk.

BMW M4 Edition ///M Heritage

Waar zitten de veranderingen dan wel in? Bijvoorbeeld in de kleuren waarin de speciale editie geleverd kan worden. Er zijn er drie en u kunt wel raden welke dat zijn. lichtblauw, donkerblauw en rood. De kleuren van het M-logo. En om specifiek te zijn, BMW noemt deze kleuren Laguna Seca Blue, Velvet Blue metallic en Imola Red. Daarnaast plakt de autofabrikant een speciale strip in die kleuren in het CRFP-dak (carbon-fibre reinforced plastic) van de auto. Als finishing touch krijgen de Heritage-edities speciaal voor hen ontworpen 20 inch gesmeden wielen in Orbit Grey mee.

Kleuren

Het interieur blijft ook niet onaangetast. Hier is de keuze uit verschillende materialen en kleuren waaronder leer, Alcantara en koolstofvezel. Dat laatste is exclusief voor de BMW M4 Edition ///M Heritage ontwikkeld, want daarin zitten de drie M-kleuren wederom in verwerkt. De kleuren van het interieur kunnen zelf gekozen worden, maar worden geleverd met de keuze uit drie kleuren stiksels, we gaan niet weer vertellen welke kleuren dat zijn. En natuurlijk plaatst BMW M GmbH de nodige emblemen met daarop ‘1/750’ en ‘Edition ///M Heritage’ in het interieur.

BMW M4 Edition ///M Heritage

De auto wordt voor het eerst aan het publiek getoond vlak voor de DTM race op de Nürburgring aankomend weekend. Hij zal vervolgens vanaf november 2019 tot en met april 2020 te bestellen zijn. BMW hoopt er in die tussentijd 750 weg te zetten, want meer worden er niet van gemaakt. Over prijzen heeft het merk het nog niet, die zullen vlak voor de lancering pas genoemd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.