Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

BMW presenteert de krachtigste X5 en X6: de M Competition

BMW trekt het doek van de krachtigste X5 en X6. Met het M Competition-label leveren de grote SUV’s 625 pk.

M Competition ken je van de BMW M2, M3 of M4. Ook de pre-facelift X5 en X6 waren al met dit ‘pakket’ te bestellen. Echter, zoveel vermogen kregen ze niet eerder.

BMW laat krachtigste X5 en X6 zien

Zowel de nieuwe BMW M Competition X5 als X6 M Competition krijgen de 625 pk 750 Nm aan koppel tot hun beschikking. Een V8 met een slagvolume van 4,4 liter en twee turbo’s is verantwoordelijk voor het grootste deel van het vermogen. Echter, de benzineverstoker is niet de enige krachtbron in de aandrijflijn.

In de M Steptronic-automaat zit een elektromotor die 12 pk en 200 Nm extra levert. Het motortje put zijn energie uit een 48 Volt accu die in de motorruimte is geplaatst. De auto’s zijn de eerste BMW M-modellen met een mild-hybride systeem.

Door het hoge vermogen sprint de nieuwe X5 M Competition in 3,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De BMW X6 M Competition doet exact even lang over de nul-naar-honderd-sprint. De topsnelheid van beide modellen ligt op 250 kilometer per uur, maar is te verhogen tot 290 kilometer per uur met het M Driver’s pakket.

BMW past ook het uitlaatsysteem van de X5 en X6 M Competition aan. Met elektrische gestuurde kleppen kan je de buurt wakker maken, maar ook stilletjes thuiskomen.

Verbeterde balans op hoge snelheid

Om ook de rijeigenschappen te verbeteren, hebben de Duitsers de ophanging verbeterd waardoor de achteras op hoge snelheid beter in evenwicht is.

Dit kost de BMW X5 en X6 M Competition

Het exterieur kreeg ook enkele aanpassingen. Zo hebben de modellen smallere koplampen, een herziene grille die iets groter is en optisch is verboden met de onderkant van de bumper. Zowel de nieuwe M Competition X5 als X6 M Competition hebben voor 21 inch velgen en achter 22 inch velgen. Beide modellen komen juni 2023 naar Nederland. De X5 kost iets meer dan 224 mille. De X6 is 4 mille duurder.

(Afbeelding: BMWMedia)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.