Autovisie
Autovisie Nieuws 12 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

BMW i8 kleurt vrolijk rood

Grijs, wit, zwart, zilver en vooruit, één tint blauw. De BMW i8 is veel dingen, maar niet heel kleurrijk. Daar komt verandering in met deze Protonic Red Edition.

BMW i8 Protonic Red Edition
Lekker rood, de BMW i8 Protonic Red Edition.

“Special edition”

BMW stelt de Protonic Red Edition komende maand voor op de Autosalon van Genève. Vanaf juli wordt hij ook daadwerkelijk gebouwd in Leipzig. Je moet er snel bij zijn, want het gaat om een tijdelijke special edition. Onderhuids veranderde er overigens niets. De BMW i8 wordt nog altijd aangedreven door een 1,5 liter driecilinder en de elektromotor voor de voorwielen. Gecombineerd levert hij 362 pk. De contrastkleur is voor de verandering weer grijs, al is het dit keer wel matgrijs. Hij wordt standaard geleverd met 20 inch wielen.

Interieur

Ook het interieur is onder handen genomen. De wijzigingen zijn hier echter een heel stuk subtieler dan aan de buitenkant. Geen felrood interieur, maar rode stikels, rode inzetstukken in de stoelen en carbon om het toch een beetje te onderscheiden van een standaard exemplaar. Wat ons betreft is het wel een stap in de goede richting.

Zo kennen we de BMW i8 het beste, in het grijs. Foto: BMW

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.