Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

BMW bouwt M4 DTM Champions Edition maar twee maanden

Hoewel de vraag groter is dan het aanbod heeft BMW geen plannen om meer eenheden van de M4 DTM Champion Edition te bouwen. De fabrikant heeft nu eenmaal beloofd er maximaal tweehonderd te vervaardigen. Bovendien, er kúnnen simpelweg niet meer exemplaren worden gemaakt.

BMW M4 DTM Champion Edition aa

“We kunnen er gemakkelijk meer verkopen”, legt Frank van Meel, topman van BMW M GmbH, uit, “maar het blijven er tweehonderd.” BMW kan er maximaal vijf per dag vervaardigen en voor de M4 DTM Champion Edition zijn slechts twee productiemaanden gereserveerd. Een langere productieperiode is niet mogelijk, omdat de gefacelifte versie van de 4 Serie Coupé aanstaande is. De reguliere en M-modellen lopen parallel, zodat ook M GmbH zich aan de levenscyclus van de standaardversies moet houden.
BMW M4 DTM Champion Edition aaa

GTS-genen

BMW stelde de M4 DTM Champion Edition onlangs voor. Met de speciale editie viert BMW het binnenhalen van de DTM-titel in 2016. De speciale editie onderscheidt zich van de M4 Coupé door onder andere zijn enorme achtervleugel, kuipstoelen en geblazen 3,0 liter zescilinder lijnmotor met 500 pk. Daardoor lijkt de DTM een M4 GTS met afwijkende naam en kleur, maar er zijn meer verschillen tussen de twee gelimiteerde series. Zo zijn de wielophanging en de achtervleugel van de DTM niet verstelbaar. Van de auto worden twee exemplaren in Nederland geleverd. De gelukkige kopers zijn al door een notaris getrokken.

BMW M4 DTM Champion Edition a

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.