Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 mei 2019

BMW M2 is omgetoverd tot politiewagen

Een politiewagen is nu direct een auto waar je heel warm van wordt. Tenzij het om deze tot dienderswagen omgebouwde BMW M2 gaat.

De Nederlandse politie moet het vooral doen met ietwat saaie Mercedes-Benz B Klasses, verschillende soorten Volkswagens en natuurlijk de iets interessantere Audi A6 waarmee ze plofkrakers moeten kunnen bijhouden. Veel spannender dan dat wordt het niet (mits we niet bij het arrestatie team gaan kijken). Gelukkig laten ze bij BMW zien dat een politie-auto wel leuk kan zijn, al moet er dan wel wat aan praktisch gemak ingeleverd worden. Degene die mee mag naar het bureau moet bijvoorbeeld door de voordeur instappen en met zijn knieën in zijn nek achterin gaan zitten.

De Duitse autobouwer nam het op zich om de BMW M2 om te toveren tot Amerikaanse police cruiser. Hierbij is aan alles gedacht. Zo heeft de M2 een complete push guard voorop, en zijn ook alle toeters en bellen op het dak geïnstalleerd. Een leuk detail is het telefoonnummer dat achterop de auto geplakt is. Hier staat 1972, en dat is het jaar dat BMW M begon.

Niet serieus

Helaas hoeven we deze speciale politiewagen niet heel serieus te nemen. BMW gaat hem, net als de M2, niet in productie nemen. Het gaat om een promotiewagen die ingezet is om het fictieve M-Town veilig te houden.

De normale BMW M2 is ondertussen vervangen door de BMW M2 Competition. Deze heeft een 410 pk en 550 Nm sterke twin turbo zes-in-lijn motor. Daarmee trekt hij vanaf stilstand binnen vier seconden op naar de 100 kilometer op. Als de eigenaar het optionele Drivers Package heeft gekozen, haalt hij een topsnelheid van 280 kilometer per uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.