Autovisie
Autovisie Nieuws 18 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

BMW 7 Serie (2022) ook volledig elektrisch

De volgende generatie BMW 7 Serie komt er ook in een volledig elektrische variant. Dat heeft de autobouwer bekendgemaakt tijdens de presentatie van de financiële cijfers. Aan de elektro-limousine wordt momenteel hard gewerkt. Het duurt echter nog enkele jaren voordat de levering start.

BMW is niet het enige merk dat aan een elektrisch aangedreven limousine werkt en de BMW 7 Serie is niet het eerste elektromodel in het hogere segment. Momenteel is er weliswaar nog geen enkel model met elektrische aandrijving in het segment, maar Jaguar staat op het punt om zijn elektro-XJ te presenteren. De introductie staat voor komende zomer op de agenda. Mercedes-Benz is van plan om zijn EQS eveneens dit jaar te presenteren. Waar Jaguar echter ervoor kiest om het topsegment louter met een elektrosedan te betreden, daar kiest Mercedes-Benz onveranderd voor verschillende aandrijflijnen. De EQS komt naast een geëlektrificeerde (hybride) S-Klasse, voorzien van diesel- en benzinemotoren.

Meerdere aandrijflijnen

BMW kiest voor dezelfde koers als Mercedes-Benz voert. De 7 Serie komt er met meerdere aandrijflijnen, inclusief een volledig elektrische. De fabrikant spreekt van vier opties, te weten een dieselmotor, benzinemotor, plug-in hybride op basis van een benzinemotor en de aangehaalde elektromotor. De Duitsers geven aan dat de elektrische BMW 7 Serie over de vijfde generatie elektro-aandrijflijn zal gaan beschikken. Naar verluidt krijgt de limousine een accupakket met een capaciteit van 100 kWh en zou een actieradius mogelijk zijn van meer dan 600 km. BMW 7 serie

Waterstof

Het leveringsprogramma van de hier afgebeelde huidige BMW 7 Serie bestaat uit benzine- en dieselmotoren, plus plug-in hybrides. Tot op heden lepelde BMW vier-, zes-, acht- en twaalfcilindermotoren in zijn topmodel. Een elektrische uitvoering is louter gebouwd in combinatie met een brandstofcel. De Duitsers ontwikkelden al verschillende generaties op waterstof, maar het bleef bij kleine series en prototypes. De komst van de volledig elektrische BMW 7 Serie betekent het einde van de V12-motor. De fabrikant liet al eerder weten dat een dergelijke krachtbron te kostbaar is om te homologeren. Dat geldt ook voor dochtermerk Rolls-Royce dat afscheid gaat nemen van de twaalfcilinder en overstapt op elektrische aandrijflijnen. Wanneer dat het geval is, is nog niet bekend. De volgende BMW 7 Serie komt in 2022.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.