Autovisie
Autovisie Nieuws 17 dec 2018

Bloodhound SSC gered van ondergang

Wegens gebrek aan financiële middelen trok het Bloodhound Team vorige week nog de stekker uit het peperdure project om het snelheidsrecord op land te verbreken. Vandaag laat de organisatie weten dat er toch een investeerder is gevonden.

De Bloodhound SSC is gered door de Britse investeerder Ian Warhurst. Met de nodige miljoenen kan het project toch worden voortgezet om het 21 jaar oude record van 1.228 km/u te verbreken.

Warhurst is een bekend naam in de Britse autowereld en een succesvolle ondernemer op het gebied van engineering. Hij zegt te weten hoe moeilijk het is om de juiste mensen met de juiste vaardigheden bij elkaar te brengen, vooral voor zo’n complex project als de Bloodhound SSC. Hij is ervan overtuigd dat het project een succes wordt en komt begin volgend jaar met een plan.

Betrokkenen stellen dat twee keer zo veel mensen nodig zijn en dat het nog ten minste tien maanden duurt voordat de Bloodhound SSC in Zuid-Afrika kan worden getest op snelheden boven de 800 km/u. De uiteindelijke recordpoging moet plaatsvinden op een speciaal gebouwde, 18 kilometer lange baan van 1.500 meter breed in de woestijn in de Noord-Kaap, Zuid-Afrika.

Reageer op artikel:
Bloodhound SSC gered van ondergang
Sluiten