Autovisie
Autovisie Nieuws 17 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze automerken begaan de meeste snelheidsovertredingen

Het CBS heeft onderzoek gedaan naar alle snelheidsovertredingen in 2017. Daaruit blijkt dat Audi-rijders in Nederland relatief het vaakst bekeurd worden.

Van de dertig meest voorkomende automerken kregen Audi’s het vaakst een snelheidsboete (48%), gevolgd door BMW (46%), Land Rover en Volvo (beide 45%). Bezitters van Daewoo, Daihatsu (beide 20%) en Suzuki (22%) zijn erg braaf en kregen relatief de minste snelheidsbekeuringen.

Van alle snelheidsovertredingen reden Porsche-eigenaren het hardst, met een gemiddelde overschrijding van de snelheidslimiet met 9,3 km/u. Daihatsu staat in de top 30 met een snelheidsoverschrijding van gemiddeld 7,4 km/u onderaan.

Tesla komt niet in de top 30 voor, maar opvallend is wel dat drie kwart van alle exemplaren in Nederland (kleine 9.000) ten minste één snelheidsboete kreeg in 2017.

Ander opvallend feitje is dat in de categorie ‘brandstofsoort’ de plug-in hybride veruit het vaakst bekeurd wordt voor een snelheidsovertreding. In 2017 kreeg 63% van alle PHEV’s ten minste één snelheidsbekeuring. Bekijk hier het volledige rapport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.