Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 5 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Audi RS6 neemt afscheid van ‘ouderwetse techniek’

Vanaf 2033 zal ook Audi geen auto’s met een verbrandingsmotor de fabriek laten verlaten. In 2026 stoppen ze zelfs al met het produceren van nieuwe voertuigen met ‘ouderwetse techniek’. Dat is echter nog genoeg tijd om wat olie op het vuur van een van zijn meest indrukwekkende modellen te gooien. De Audi RS6.

Aan het eind van het jaar zou er zomaar eens een versie van de RS6 met nog meer vermogen klaar kunnen staan. Daarnaast komt er nog een “heel bijzondere versie” van de superstation, als we de bron in kwestie mogen geloven.

Meer pit

Een woordvoerder van Audi voor de A6 en R8, hintte in een interview met Australische automagazine Wheels, naar de mogelijkheid dat er een krachtigere versie van de RS6 in de pijpleiding zat. Dat belooft natuurlijk veel als je weet dat een ‘normale’ RS6 goed is voor 600 pk en 800 Nm. De twin turbo V8 zorgt er met deze cijfers voor dat de standaardsprint slechts 3,6 seconden in beslag neemt. En dat in een auto waar je een fiets in kan leggen met de achterbank plat.

Audi RS 6
(Afbeelding: Van den Brug) (Afbeelding: Van den Brug)

Eva Stania, de woordvoerder in kwestie, gaf als antwoord op de vraag of er nog een Audi RS6 Performance aan zou komen: “Wait and see.” Daarnaast voegde ze toe dat de fabrikant wel degelijk een aantal ideeën had over de komst van een Performance. Dit is natuurlijk wat sumier, maar Stania liet nog meer los.

ABT RS6-R: de dikste Audi RS6 tot nu toe!

“Je reed de Audi RS6 C7 als een Performance. We lanceerden onlangs de R8 RWD als een Performance, dus je kan er tamelijk zeker over zijn dat we de Performance-strategie verder zullen uitbreiden”, aldus de woordvoerder.

Komt er een speciale Audi RS6 Avant?

Wheels citeert ook een aantal insiders die claimen dat een zéér speciale editie van de RS6 Avant gelanceerd zal worden. Dit zal in ieder geval na de komst van de Performance zijn. Hoogstwaarschijnlijk zal die nog dit jaar geïntroduceerd worden om de 20ste verjaardag van het model te vieren.

Audi RS 6 Johann ABT Signature Edition, occasion
(Afbeelding: Van den Brug)

De bijzondere variant laat nog een stuk langer op zich wachten met 2025 als aannemelijk jaartal. Het is bevestigd dat de volgende generatie Audi RS6 een plug-in hybride aandrijflijn zal krijgen en daarbij is het de laatste variant met een verbrandingsmotor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.