Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Bijzonder dakje voor Smart Forease+ Concept

Ken je de Smart Crossblade uit 2001 nog? Die had geen dak en nauwelijks een voorruit. In 2018 presenteerde Smart de Forease Concept, geïnspireerd op die kekke Crossblade. En nu – op de 2019-editie van de Autosalon van Genève (7-17 maart) – geeft Smart een vervolg aan die Forease in de vorm van deze Smart Forease+ Concept.

Porsche Boxster Spyder

De Smart Forease Concept was gebaseerd op de volledig elektrische Fortwo Cabrio EQ. En deze Forease+ Concept dus ook, want het studiemodel is feitelijk een Forease Concept, maar dan met een andere kleur en een speciaal dak. De dakconstructie is vergelijkbaar met die van de Porsche Boxster Spyder.

Harde stofhuls

Het dakje bestaat uit een harde stofhuls bedekt met een softtop van textstielstof. Volgens Smart lekker licht maar wel oersterk. Het is volgens de autofabrikant – onderdeel van Daimler – zelfs zo slijtvast dat je het hele jaar kunt rijden. Schijnt de zon? Dan is het dak volgens Smart eenvoudig te verwijderen. Het dak is vast te maken aan twee bevestigingspunten aan de achterkant.

Batterij

Omdat je in deze Forease+ Concept niet echt afgesloten bent van de buitenwereld, heeft Smart de functie van de twee overbodige luchtroosters bovenop de middenconsole omgetoverd tot displays. Op een van de displays lees je de status van de batterij af. Want jawel, deze Forease+ Concept is net als de Fortwo Cabrio EQ volledig elektrisch.

Alleen nog elektrisch

Daarover gesproken: sinds 2017 verkoopt Smart alleen nog maar elektrische modellen in de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen. Vanaf 2020 start Smart daar ook in Europa mee.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.