Autovisie
Autovisie Nieuws 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Bij de McLaren Elva is een voorruit een optie | Sjoerds Weetjes 269

Zover bekend zijn er slechts twee in de Benelux en beide zijn in België geleverd. Voor de nieuwste aflevering van Sjoerds Weetjes mochten we één van die exemplaren voor de camera zetten. Over welke auto we het hebben? De gelimiteerde en opvallende McLaren Elva.

De Elva valt binnen het McLaren-programma in het rijtje van de P1, Senna, Senna LM, Speedtail en Sabre. Hij maakt deel uit van de Ultimate-lijn, die McLaren direct na zijn oprichting in het leven riep. Het zijn stuks voor stuk verzamelaarsobjecten, niet in de laatste plaats door hun prijsstelling en beperkte oplages.

Zo werden er van de P1 376 exemplaren gemaakt, gevolgd door 58 GTR’s. De Senna was er in een oplage van 500 units, plus 25 exemplaren van de LM, gevolgd door nog enkele preproductiewagens. Van de Speedtail maakte McLaren er meer dan 100 voor de wereld. Oorspronkelijk zouden er 399 Elva’s het levenslicht zien. Dat volume werd korte tijd later bijgesteld tot 249 stuks en inmiddels hoopt McLaren op 149 auto’s. Hoopt, want er is nog een handvol Elva’s beschikbaar.

Sjoerds Weetjes McLaren Elva

Hoe bijzonder de McLaren Elva is, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes. Hoe toont je een bijzondere specificatie, laat je de auto vanbinnen en vanbuiten zien en legt je het concept uit.

Sjoerds Weetjes McLaren:

Zo werd McLaren onder druk gezet voor de racewagen

Waarom de 620R exclusiever is dan McLaren ons wil doen geloven

Waarom Longtail een verkeerde naam is

Alle details van de McLaren Senna

Zo houdt McLaren de F1 jong

Met deze circuit-McLaren mag je de openbare weg op

Voor wie graag de specificaties van de motor wil horen, de 4.0 V8-motor is goed voor 815 pk. Hij belooft de sprint van stilstand naar 100 km/h in minder dan drie tellen af te ronden. De 200 km/h staat in 6,7 tellen op de snelheidsmeter. De topsnelheid bedraagt bijna 330 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.