Autovisie
Autovisie Video 23 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarom McLaren de 620R exclusiever maakte dan gepland – Sjoerds Weetjes 235

Niet de geplande 350 exemplaren van de McLaren 620R verlieten de fabriek in het Engelse Woking maar slechts 225. Waarom bouwde de Engelse sportwagenbouwer er veel minder dan gepland? Autovisie geeft je het enige juiste antwoord.

In december 2019 kondigde McLaren de 620R aan. Het moest een indrukwekkend slotstuk van de Sport Series-productiecyclus worden. De fabrikant werkte in het geheim al aan de vervanger van zijn instapmodellen, de inmiddels gepresenteerde Artura. Het merk had al de gelimiteerde 600 LT in het programma, maar daaraan hing geen vooraf vastgesteld oplagecijfer.

Het circuit op met de McLaren 620R – Review

Slagroom op de taart

Voor de slagroom op de taart keek McLaren naar de 570S GT4-racewagen die het eerder had ontwikkeld. Wat als die technologie voor de openbare weg beschikbaar kwam, stelde de autobouwer en enkele klanten zich hardop af. En zo geschiedde. Voor het laatste productiejaar bracht McLaren een civiele uitmonstering van de 570S GT4. De auto werd exact een jaar voor het productie-einde van de Sport Series met zijn 540C, 570S en 600LT aangekondigd. De fabrikant reserveerde 350 productieplaatsen.

McLaren 620R
Noel van Bilsen

Een derde minder gebouwd

Toch het zijn er uiteindelijk bijna een derde minder geworden. In deze aflevering legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit hoe dat kwam. Het niet eerder vertelde verhaal over de strikt gelimiteerde 620R. Sjoerd legt je tevens uit waarom in de auto nog altijd een productievolume van 350 wordt genoemd en hoe het kan dat er een productienummer 328 bestaat. McLaren 620R

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering, waarin een specifieke auto centraal staat. Sjoerd neemt je mee in het ontwikkelingsverhaal, legt je bijzonderheden van de auto uit, verklaart enkele details of stelt je de auto vanwege zijn unieke auto aan je voor. In een eerdere aflevering verklaarde hij waarom DHL aan een Aston Martin GT12 verdient, hoe auto’s van een camouflagejasje worden voorzien, waarom de auto-functie van je verlichting in de mist niet werkt, waarom de Ferrari SF90 ook voorwielaangedreven kan rijden en in welke Peugeot-modellen een leeuwenkop zit verwerkt.

De playlist van Sjoerds Weetjes vind je hier of hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.