Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

De allereerste elektrische Lamborghini is ook nog eens betaalbaar

Lamborghini houdt zo lang mogelijk vast aan haar machtige V12, maar elektrotechniek doet binnenkort al z’n intrede in Sant’Agata Bolognese. Toch is er al een eerste elektromodel uit een andere samenwerking met de Italianen ontstaan.

Techgigant Xiaomi heeft namelijk de handen ineengeslagen met Lamborghini voor het bouwen van een heuse kart. Het model heet officieel de Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition, en stamt in wezen af van de Ninebot-kart die Xiaomi eerder al bouwde.

Giallo Orion

Deze Lambo-uitvoering is natuurlijk wel veel meer hardcore dan dat basismodel. Dat begint met het uiterlijk, dat bijna helemaal is uitgevoerd in het iconische geel (Giallo Orion) van Lamborghini. Ook het stuur en dashboard is in Lambo-stijl uitgvoerd, met de bekende typografie van de sportwagenfabrikant. Op het stuur zit tevens de bekende knop voor de verschillende rijmodi: Corsa, Sport, Strada en Eco.

Een elektromotor drijft de achterwielen aan, die het mogelijk maakt om maximaal 40 km/h met de Lamborghini-kart te rijden. Om het stuurplezier te vergroten, zijn er ‘driftvriendelijke’ banden (lees: slicks) op de achterwielen gemonteerd. De voorste twee zorgen wel voor voldoende grip. Mocht dat allemaal te gek zijn, dan kun je het vermogen van de kart reguleren via de smartphone, zodat bijvoorbeeld kleine kinderen een rondje kunnen rijden.

V10 of V12

Op de achterzijde monteert Xiaomi een spoiler, die volgens de techgigant bijdraagt aan betere aerodynamica en wegligging. Vier luchtopeningen verzorgen de koeling voor de 432 Wh-batterij, goed voor een bereik van zo’n 25 kilometer. Voor nóg meer rijbeleving kun je verschillende geluiden uit de speakers van de kart afspelen, maar je kunt er ook voor kiezen om je elektro-kart te laten klinken als een Aventador. Lamborghini heeft namelijk zelf ook een aantal soundtracks toegevoegd: het heerlijke geluid van hun V10 of V12.

Je mag met de Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition niet de weg op, wel het circuit. Maar je hoeft geen extra trailer te kopen om de vierwieler daarheen te brengen. Je kunt de kart namelijk gedeeltelijk opvouwen zodat-ie beter in de bagageruimte van je auto past.

Prijs Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition

En dat scheelt ook een hoop geld. Wil je zo’n Lamborghini-kart, dan moet je omgerekend €1222,- betalen. Helaas is het model op dit moment enkel nog in China te koop. Versies voor Europa volgen later. Eerst zien dan geloven? Zie hieronder de promotievideo van Xiaomi zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.