Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Betaalbaar elektrisch rijden: dit is de Renault 5 E-Tech

Renault geeft opnieuw wat beelden vrij van de Renault 5, die inmiddels de achternaam E-Tech heeft gekregen. Deze auto moet elektrisch rijden betaalbaar maken.

De 5 wordt overigens niet het goedkoopste elektrische model van het merk. Ook de nieuwe Twingo zal in de toekomst een volledig elektrische aandrijflijn krijgen. De Fransen beloven die auto te verkopen voor minder dan 20.000 euro.

Betaalbaar elektrisch rijden

De Renault 5 E-Tech is een stuk groter dan die Twingo en zal een prijskaartje krijgen van minimaal 25.000 euro. Voor een elektrische auto is dat erg betaalbaar.

De Renault 5 E-Tech

Op de nieuwe foto’s zijn onder andere de koplampen, achterlichten en deel van de motorkap te zien. Op de motorkap zit, op de plek waar bij de klassieke 5 een luchthapper zit, een laadindicator die aangeeft hoe vol de accu van de Renault is. Brandt het nummer ‘5’ dan is de auto volledig opgeladen.

De 5 wordt met twee accupakketten leverbaar. De instap-batterij heeft 40 kWh aan capaciteit en tweede variant heeft een accu die 52 kWh aan energie mee kan nemen. Met het grote accupakket kom je volgens de WLTP-meetmethode 400 kilometer ver. Deze duurdere versie wordt eerst leverbaar. De 40 kWh-variant komt later op de markt.

Ruiten beslagen: Zo kom je zo snel mogelijk van condens af

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de Renault 5. Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.