Autovisie
Autovisie Nieuws 20 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Bentley viert komst Bentayga Extended Wheelbase met actiemodelletje

Er gaat bij Bentley geen modelintroductie voorbij of het prestigieuze merk start met de levering van een speciaal actiemodel. En al die introductieversies dragen dezelfde naam. Dus nu Bentley eindelijk de Bentayga Extended Wheelbase uitbrengt, trapt een First Edition-uitvoering af.

Echt ‘first’ is de Extended Wheelbase First Edition niet, behalve als je hem nu bestelt. Maar je hoeft niet meteen actie te ondernemen om er een te bemachtigen. De Engelsen leveren de SUV Limousine gedurende twaalf maanden. Dus zelfs in februari 2023 ben je ‘eerst’. Hoeveel exemplaren Bentley ervan gaat bouwen, hangt volledig van de marktvraag af. Er is vooraf geen volume bepaald. Slechts de productieperiode staat vast. De Engelsen zullen globaal 5.500 exemplaren van de Bentayga in twaalf maanden vervaardigen. Daarvan verwacht de autobouwer de helft als Extended Wheelbase te leveren. Mochten alle kopers van de verlengde editie voor de First Edition gaan, dan zullen er meer dan 2.500 stuks de weg op gaan.

Mét First Edition-badge

De First Edition is een commerciële uitvoering. De Engelsen voorzien de EWB van de nodige extra’s waarvoor direct een hogere prijs kan worden gevraagd. Nu verlaat er zelden een basistrim de fabriekspoort in het Engelse Crewe. De kopers bestellen voor gemiddeld enkele duizenden euro’s aan opties, terwijl een deel van de clientèle de SUV vóór aflevering ook een bezoek laat brengen aan individualiseringsafdeling Mulliner voor een persoonlijke touch.

Bentley Bentayga Extended Wheelbase is een SUV-limousine

Verlichte bekleding

De kopers van de Extended Wheelbase First Edition worden getrakteerd op -val niet van uw stoel- een First Edition badge, die de productielijnmedewerkers op de koets aanbrengen. Verder heeft de auto speciale stiksels en afwerkingsdelen, beeldmerken in de stoelen. Ook onderdeel van de speciale aankleding zijn de 22 inch wielen in tienspaaksdesign en aangepaste luchtroosters in de onderbumper. Standaard zijn bovendien sfeerverlichting, een verwarmd stuurwiel, verlichte instaplijsten en elektrisch bedienbare achterdeuren. Natuurlijk debuteert op de Bentayga Extended Wheelbase First Edition de light through leather-voorziening, lichtelementen achter de lederen bekleding.

Verder aan te kleden

De First Edition heeft geen specifieke aankleding. De klant kan zelf nog door de carconfigurator om de Bentayga Extended Wheelbase First Edition verder aan te kleden en waar nodig te personaliseren.

Video Bentley Bentayga Extended Wheelbase

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.