Autovisie
Autovisie Nieuws 20 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-Benz komt met verzamelaarsobjecten, Mythos

Wat Ferrari kan, kunnen wij ook, moet men bij Mercedes-Benz denken. De Duitse autobouwer introduceert in navolging van de Italiaanse sportwagenbouwer een speciale reeks, bestaande uit louter gelimiteerde verzamelaarsobjecten.

Bij Ferrari heet het programma Icona. Anders gezegd, het zijn gelimiteerde uitgaves die verwijzingen naar iconische Ferrari-modellen hebben. De Monza SP1 en Monza SP2 beten de spits af. Binnenkort start de levering van het derde model, de SP3 Daytona. Met die kortweg Monza en Daytona gedoopte uitvoeringen brengt Ferrari exclusieve supercars in een gelimiteerde oplage. Zo zijn er van de Monza SP1 en SP2 tezamen 500 stuks verkocht.

Sjoerds Weetjes #99: Waarom Mercedes-Benz de SLR Stirling Moss bouwde

Fabrikant kiest kopers

Deze modellen met een knipoog naar historische uitgaves van Ferrari worden door Ferrari alleen aan zijn beste klanten aangeboden. Jawel, aangeboden. Je moet voor een van de SP-types een zeer gewaardeerde klant van het Italiaanse merk zijn. De fabrikant zelf bepaalt wie er een van de SP-modellen mag kopen.

Belangrijkste verzamelaars

Ook Mercedes heeft geen gebrek aan fanatieke verzamelaars en liefhebbers. Vandaar dat de Duitsers met iets soortgelijks komen. Het merk spreekt van “een nieuw programma van ultra-exclusieve verzamelaarsmodellen”. Waar Ferrari de overkoepelde naam Icona heeft bedacht, daar gaat Mercedes-Benz voor de ‘Mythos-series’. Ook hier komen de auto’s in een strikt gelimiteerd oplagecijfer beschikbaar. Het merk geeft aan dat de leden van de Mythos-familie alleen exclusief aan zijn meest gewaardeerde klanten en verzamelaars in de wereld worden aangeboden. Vooral de verzamelaars zijn een belangrijke groep potentiële kopers, want de Mythos-modellen leggen een link met het verleden van Mercedes-Benz.

Voortborduren

Of de Mythes-modellen vergelijkbaar zijn met de eerder uitgebrachte SLR Stirling Moss, is nog de vraag. De Duitse autobouwer lanceerde ruim tien jaar geleden al een moderne interpretatie van een klassieke racewagen. Deze SLR was door McLaren bedacht en werd ook door de toenmalige Formule 1-partner in Engeland gebouwd. Mercedes-Benz bracht er 75 van uit. Een verkoopsucces was het niet, maar een uitstekende investering blijkt het inmiddels te zijn. De open tweezitter met minuscule voorruitjes is enorm in waarde gestegen. Alle details over het model hoor je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.