Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Bentley heeft natuursteen, maar het kan gekker…

Bentley onthulde onlangs dat de sierlijsten in de Continental en Flying Spur voortaan ook in natuursteen leverbaar zullen zijn. En nee, daarvan worden de auto’s niet zwaarder omdat de steenlagen niet dikker zijn dan 0,1 millimeter. Dat is dunner dan een mensenhaar. Het steen wordt gewonnen uit een speciale mijn in India en is in tal van soorten en kleuren verkrijgbaar. 

Bijzonder natuurlijk, maar niet uniek. Mercedes-Benz leverde immers al granieten sierlijsten in 2004. Bovendien kan het allemaal nog veel extremer, want sommige zijn qua ‘extravaganza’ simpelweg niet te overtreffen.

Steampunk Mini Countryman met koperen interieur

Koper is razend populair bij dieven die het tussen de treinrails vandaan peuteren, dus moet je als eigenaar van deze steampunk-Mini niet alleen vrezen dat je autoradio gestolen wordt. De teakhouten vloer is overigens ook niet bepaald alledaags te noemen.

Rolls-Royce met 446 diamanten

Voor wie een normale Rolls-Royce nog niet duur genoeg vindt, is deze Celestial-uitvoering wellicht een uitkomst. De ‘sterrenhemel’ stond al in de keuzelijst, maar in het plafond en deurhendels van deze limousine zijn nog eens 446 kraakheldere diamanten verwerkt. Een prijzige gimmick speciaal voor de Arabische markt.

Mercedes S-klasse a la Lodewijk XIV

Of het stijlvol is, valt te betwisten, maar de jongens van tuningbedrijf Carlsson vonden het in ieder geval de moeite waard om een S-klasse, van zichzelf al bepaald niet Spartaans, te vertimmeren tot deze zonnetempel. Ze noemden hem dan ook geheel terecht de Carlsson CS50 Versailles. Gerard Joling zou er een moord voor doen.

Dartz met de edele delen van Moby Dick

Net wanneer je denkt dat het niet vreemder kon, zijn daar de knotsgekke Letten van SUV-bouwer Dartz. Zij stikten op aanvraag een heel curieuze stof om de stoelen: het leer van een walvispenis. Hoewel, dat was misschien meer een publiciteitsstunt dan een echte optie, want na de eerste kritiek verdween het bijzondere leer uit de catalogus. Verder was de uiterst smaakvolle terreinwagen uitgevoerd met diamanten, witgoud en met goud gelaagde kogelvrije ramen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.