Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jan 2016

Youabian Puma: Monster heeft een Volvo C70 opgeslokt

Onze excuses alvast dat we dit bericht zo vlak na de lunch online zetten. Het is niet onze bedoeling om uw maag van streek te maken. Maar toch, een waarschuwing: probeer uw bammetjes binnen te houden bij het zien van deze… ahum… Youabian Puma.

24410354_620x465@x2

Wat is het? Tja, dat is lastig uit te leggen. Het ding is enorm, dat is één. Daarbij is het – kijkt u goed – een Volvo C70 die lijkt te zijn opgeslokt door het slijmmonster uit de film The Blob (1988). Ga schuin achter de Youabian staan en de lijnen van de Zweedse coupé-cabriolet worden duidelijk in de A-stijl en de typische Volvo-schouderlijn.

Maar daar houdt iedere vorm van elegantie op. De Puma ziet eruit alsof hij zwaar allergisch is voor wespensteken en net een angel in zijn carrosserie heeft gehad. Alsof er eerst een mooie auto stond, die is gesmolten en daarna gestold. Wie heeft de Youabian ontworpen? Want dan moeten we hem (het was een hem, dat kan niet anders) per VN Resolutie verbieden ooit nog een potlood aan te raken.

“De Puma ziet eruit alsof hij zwaar allergisch is voor wespensteken”

Hoewel, Youabian beweert precies te hebben getekend wat de rijken der aarde willen. Het ontwerp van de Puma “is gebaseerd op feedback van een groot aantal vermogende personen van over de hele wereld, die iets anders wilden.” De Puma is niet de snelste auto ter wereld, aldus Youabian, “maar wel de meest unieke”.

En daar is geen speld tussen te krijgen. Deze coupé-cabriolet op het onderstel van een pick-up truck (waarschijnlijk) heeft monsterlijke ballonbanden en een 7,0 liter General Motors LS7 V8 met 505 pk. Van stilstand naar 100 km/h moet in 5,9 seconden te doen zijn. Het brandstofverbruik? Ach, daar hoef je je niet druk over te maken als je de aanschafprijs kunt betalen: 1 op 5.

Want inderdaad, goedkoop is de Puma niet. Er staat een tweedehandsje te koop met slechts 838 km op de klok. Erg veel voor de prijs doet de gebruikte status van het gevaarte niet, want de verkoper – Youabian zelf – vraagt er zonder blikken of blozen 833.178 euro voor! Liever een nieuwe Puma? Dan moeten uw zakken ongeveer een miljoen euro diep zijn.

Reageer op artikel:
Youabian Puma: Monster heeft een Volvo C70 opgeslokt
Sluiten