Autovisie
Autovisie Nieuws 10 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Bentley Batur in voetsporen Bentley Bacalar

Van een opvolger is geen sprake, want de Bentley Batur borduurt niet voort op het concept van de Bacalar. Het model valt wel binnen het thema dat Bentley Mulliner in 2019 heeft bedacht. De Batur komt er in een gelimiteerde oplage met een heel specifieke carrosserie.

Bentley Mulliner toont de auto tijdens de Monterey Auto Week aan de Californische kust, waar tegelijkertijd het befaamde Concours d ‘Élégance Pebble Beach wordt gehouden. Dat doet de Engelse autobouwer pas op zaterdagavond, voor de Europeanen op zondagochtend. De fabrikant geeft nu nog geen foto’s vrij, maar presenteren louter de naam van het bijzondere model. Batur dus.

Gelimiteerde oplage

Net als de Bacalar is de auto volgens de principes van coachbuilding tot stand gekomen. Slechts enkele exemplaren zullen het levenslicht zien. Van de Bacalar zijn uiteindelijk twaalf stuks vervaardigd. De oplage van de Batur ligt naar verluidt hoger. Ook de mate van exclusiviteit geeft de autobouwer pas in Monterey prijs. Bentley Mulliner Batur

Waar de Bacalar een zelfstandig ontwerp op bekende Continental GT-techniek was, is de Batur bekende techniek verpakt in een jasje dat de designrichting voor toekomstige modellen toont. De fabrikant spreekt van een compleet nieuwe designtaal. In hoeverre die stijl voortborduurt op wat oud-Bentley-designer Stefan Sielaff heeft achtergelaten, is nog de vraag.

Met de Bacalar presenteerde Sielaff ook een nieuwe designrichting. De ontwerper liet bij de presentatie van de Bacalar weten dat het in de toekomst niet vanzelfsprekend is dat de Bentley-modellen dubbele koplampen krijgen. Echter, voor het ontwerp van de Batur gaat Bentley al richting de stijl van zijn toekomstige elektrisch aangedreven modellen.

Naam Batur

De naam Batur komt net als Bacalar van een speciale waterplas. Het meer Batur is gelegen in Indonesië. Het is 88 meter diep en 16 vierkante kilometers groot.

Rijden met studiemodel Bentley Mulliner Bacalar

Bentley presenteerde de Bacalar begin 2020 en liet toen weten hoe Mulliner zich in de toekomst profileert. De divisie heeft inmiddels drie bedrijfstakken. Naast de few-offs als de Bacalar bouwt het klassieke modellen opnieuw, terwijl het ook speciale opties voor de seriemodellen bedenkt en vervaardigt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.