Autovisie
Autovisie Nieuws 20 dec 2019

Bentley ‘barchetta’ is strikt gelimiteerd

Bentley gebruikt het design van zijn concept-car EXP 100 GT, die voor het 100 jarig jubileum is gemaakt, als basis voor een tot 12 stuks gelimiteerd barchetta-model.

Hoewel het project niet door Bentley is aangekondigd – niet alle verkopers weten van het bestaan van de auto, zo blijkt ook – is de fabrikant reeds met potentiële kopers in gesprek, onder andere uit de Benelux. De prijs van de unieke Bentley bedraagt 1,5 miljoen euro, exclusief belastingen. Elke auto wordt met de hand gebouwd volgens de specifieke Mulliner-behandeling. Onze bron noemt nadrukkelijk het barchetta-concept. De special edition zal dan ook geen dak krijgen.

Bentley EXP 10 GT

Projecten

Bentley werkt al geruime tijd aan het model. Een jaar terug liet Mulliner-baas Omar Sheikh al aan Autovisie weten dat er “steeds meer klanten contact zoeken met Mulliner met een nog extremere en persoonlijkere vraag”. Ze willen een one-off. Er lopen momenteel verschillende projecten naast elkaar, die de vraag vanuit de trouwe Bentley-klanten moeten beantwoorden. Stefan Sielaff, Bentley’s designbaas, liet al kort na de onthulling van de EXP 100 GT weten dat het studiemodel meer was dan een eenmalig verjaarscadeau. Waarschijnlijk kondigt Bentley zelf de luxe cabriolet aan wanneer het de complete oplage verkocht heeft.