Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 23 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Bekijk de eerste F1-auto’s voor 2017 nu al in actie

Het is #F1LaunchWeek, waarin de Formule 1-teams met veel bombarie hun nieuwe bolides onthullen. De eerste F1-auto’s voor 2017 zijn zelfs al in actie gekomen.

Mercedes-AMG W08 F1

F1-auto’s voor 2017

Williams opende vorige week vrijdag het onthullingsfestijn met een online-presentatie van de FW40. Sauber was het eerste team dat ook gelijk daadwerkelijk de C36 op het circuit liet rijden – weliswaar op bescheiden tempo, want de eerste échte testkilometers worden pas vanaf aankomende week gemaakt.

Grote teams

De echte grote jongens volgen daarna pas. Dinsdag haalde het fabrieksteam van Renault het doek van de R.S. 17, die de ‘haastig geel geverfde en verouderde Lotus’ van vorig jaar moet doen vergeten. Force India (vorig jaar nota bene vierde in de eindstand bij de teams) volgde woensdag – Mercedes presenteerde de W08 vandaag. Sterker nog, de dominante Duitse renstal stuurde de auto eigenlijk al de baan op nog vóórdat ‘ie goed en wel statisch te bewonderen was.

https://www.youtube.com/watch?v=kRgamoN8flU

En de rest

Inmiddels weten we hoe de helft van de gridvulling er ongeveer uit komt te zien. De overige vijf teams (na het faillissement van de nummer elf, Manor) halen de komende dagen elk het doek van hun nieuwe F1-auto’s voor 2017. Ferrari is vrijdag aan de beurt, net als McLaren.

De meeste Nederlandse ogen zullen gericht zijn op zondag, als de nieuwe bolide van Red Bull Racing onthuld wordt – de nieuwe strijdwagen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Daarna volgen Toro Rosso en Haas F1 nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.