Autovisie
Autovisie Nieuws 5 sep 2015

Baas boven baas! Brabus perst 850 pk uit Mercedes-AMG G 63

Dat deze Brabus 850 6.0 Biturbo Widestar bedoeld is voor belachelijk bemiddelde sjeiks met een eigen boorplatform in de tuin blijkt wel uit zijn verbruikscijfers. De fabrieksopgave is al 1 op 7 gemiddeld, dus weet je dat er met gemak 1 op 4 doorheen loopt.

De op een Twenty Equivalent Unit-container gelijkende SUV maakt zijn debuut op de aankomende IAA in Frankfurt. Dan kunnen we een blik werpen onder de motorkap, waar een 6,0 liter biturbo V8 ligt met spierballen ter grote van 850 pk en 1450 Nm (!). Brute kracht die hij nodig heeft om de weinig aerodynamische G-Klasse dwars door zijn luchtweerstand heen in 4,0 seconden naar 100 km/h te rammen en door naar een elektronisch afgeregelde topsnelheid van 260 km/h.

“De Widestar is zo sterk dat zijn biceps door zijn carrosserie naar buiten steken”

De Widestar is zelfs zo sterk dat zijn biceps dwars door zijn carrosserie heen naar buiten steken. Brabus monteert namelijk wielkastverbreders die niet minder dan 12 centimeter aan de breedte van de offroader toevoegen. Daaronder schuilen enorme 23 inch lichtmetalen wielen met daaromheen banden in de maat 305/35 R 23. En de smakeloosheid houdt daar niet bij op. De Jacobse en Van Es onder de SUV’s kreeg ook een diffuser, extra spoilerlipjes en een luchtinlaat op de motorkap.