Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Autovisie Cars & Coffee XXL: Cadillac de Ville

Op zaterdag 20 juni gaan er in Nederland heel wat garagedeuren open. Het maakt niet uit wat erachter staat – een klassieker, sportwagen, getunede auto of anderszins interessante vierwieler – in groten getale komen ze naar Autovisie Cars & Coffee XXL. In de aanloop naar het Nationale Auto8Daagse-evenement stellen we alvast een aantal bezoekers voor. Dit keer Folkert Alta met zijn vintage Cadillac.

Welke auto heb je?

Een Cadillac Sedan de Ville Series 62 uit 1953. De auto is door de vorige eigenaar geïmporteerd uit Californië en inmiddels ben ik al een jaar of vier de trotse bezitter. De Cadillac is op het chroomwerk na nog geheel in originele staat. Voor die tijd heeft hij overigens hele bijzondere opties: elektrisch bedienbare ramen, een elektrisch te verstellen voorbank, een zoeklicht en een Autronic Eye (een systeem dat automatisch het grootlicht dimt als er een tegenligger nadert).

Waarom juist deze auto?

Ik was helemaal niet op zoek naar een oldtimer uit de jaren vijftig, maar toen ik deze auto op internet te koop zag staan, was ik gelijk verkocht. Toen moest ik alleen nog mijn vrouw proberen uit te leggen dat de Caddy toch echt een noodzakelijke aankoop was. Maar gelukkig lukte dat vrij vlot. Toen ik de de Ville in de showroom in Valkenswaard zag staan, wist ik meteen dat mijn voorgevoel juist was geweest. De koop was na een proefrit dan ook snel gesloten. En nu ben ik een groot bewonderaar van Amerikaanse auto’s uit de jaren vijftig.

Wat is je favoriete herinnering aan je auto?

Ik heb heel veel favoriete herinneringen aan mijn auto. Zo stel ik de Cadillac wel eens beschikbaar voor bruiloften. Ik kan er echt van genieten dat ik met mijn wagen een grote bijdrage kan leveren aan een geslaagde dag voor het bruidspaar. En als dan ook nog de monden van omstanders open vallen van verbazing als we bij het stadhuis aan komen rijden, kan mijn dag niet meer stuk. Daarbij heb ik me bij een aantal stichtingen aangemeld om zieke mensen of mensen met een beperking een mooie of onvergetelijke rit te bezorgen.

Benieuwd naar de auto’s van andere aanwezigen tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL? Bekijk ze hier op Autovisie Facebook. Van 20 – 28 juni vieren we het grootste autofeest van Nederland. Tijdens de Nationale Auto8Daagse worden er diverse events georganiseerd. Bekijk het complete overzicht events op www.auto8daagse.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.