Autovisie
Autovisie Video 14 jun 2015

Autovisie Cars & Coffee: Tipje van de sluier – 1

De bezoekers van Autovisie Cars & Coffee XXL – waar op zaterdag 20 juni de aftrap plaatsvindt van de Nationale Auto8Daagse – zorgen voor de ‘cars’ en wij zorgen voor de ‘coffee’. Maar Autovisie heeft natuurlijk ook nog wat automobiele primeurs en lekkernijen in petto. We geven uiteraard niet weg welke dat allemaal zijn, maar tot volgende week willen we best wat tipjes van de sluier oplichten. Hier zijn er alvast drie.

Audi Q7

Groot, lomp, opzichtig en met een logo in de grille dat zich te vaak als een boksbeugel in de achteruitkijkspiegels van voorliggers ramt. De Q7 is altijd controversieel geweest en daar zal bij de tweede generatie van Audi’s super-SUV waarschijnlijk nauwelijks verandering in komen. De kolos weet nu echter ook te verbazen. Hij deed onze monden namelijk open vallen door zijn betere rijeigenschappen en zijn fabelachtig fraaie interieur.

Jaguar XE

Het merk met de roofkat slaat zijn nagels uit naar de zakelijke rijder. De Jaguar X-Type van vlak na de eeuwwisseling bleek op de leasemarkt een tandeloze tijger, dus de nagelnieuwe XE heeft flink wat marktaandeel terug te klauwen. Heeft de baby-Jag voldoende in huis om zich in te vechten in het domein van de Audi A4, BMW 3 Serie en Mercedes-Benz C-Klasse? Op Autovisie Cars & Coffee XXL kunt u het zelf beoordelen.

Mercedes-AMG E63 S Estate Brabus 850

Als pk-besitas – of adi-pk-sitas zo u wilt – een medische aandoening zou zijn, dan had de Brabus 850 die onder de leden. Niet content met de reeds monsterlijke spierballen van de ‘standaard’ Mercedes-AMG E 63 S Estate (585 pk) kietelde de Duitse tuner Brabus een demonische 850 pk (!) uit de vermogende stationcar. En natuurlijk kan er met gemak een Golden Retriever achterin, maar verwacht niet dat die heel op zijn bestemming aankomt.