De premie van je autoverzekering vaststellen middels informatie van je Facebook-account. Een grote verzekeraar wil het, maar Facebook heeft daar gelijk al een stokje voor gestoken.

autoverzekering Admiral Insurace firstcarquote


Autoverzekering

Een van de grootste verzekeraars in Groot-Brittanië, Admiral Insurance, wil deze week beginnen met het zogeheten 'firstcarquote', zo meldt The Guardian. De bedoeling is om vooral jonge bestuurders binnen te hengelen door hun Facebook-profiel te laten scannen.

Door te kijken naar likes en posts - waaronder het gebruik van uitroeptekens en woorden zoals 'altijd' en 'nooit', maar ook het inchecken bij bepaalde plekken - wordt vastgesteld in welke risicogroep een potentiële klant valt. Volgens Admiral kunnen gebruikers daarmee geld besparen en maakt dit 'innovatieve testproduct' geen inbreuk op privacygegevens.

Facebook

Het sociale netwerk zelf heeft de app echter gelijk al geblokkeerd. Volgens Facebook overtreedt de verzekeraar zo wel degelijk de opgestelde privacyregels: een partij mag niet bepalen of iemand ergens voor in aanmerking komt op basis van deze informatie.