Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Toyota Prius Plug-in Hybrid uitgesteld tot 2017

Slecht nieuws voor iedereen die op de nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid zit te wachten. Pas in het eerste kwartaal van volgend jaar staat de auto bij de Nederlandse dealers.

toyota_prius_prime_6

Toyota Prius Plug-in Hybrid

Afgelopen zomer werd de stekkervariant op de reguliere Toyota Prius al onthuld. Volgens het Japanse merk konden we toen uitkijken naar een marktintroductie in november. Dat feest gaat bij nader inzien echter jammer genoeg niet door.

LEES OOK: TOYOTA PRIUS PLUG-IN HYBRID WÉL MET 15 PROCENT BIJTELLING

Een woordvoerder van Nederlandse Toyota-importeur Louwman & Parqui meldt aan Autovisie dat de fabriek in Japan in eerste instantie slechts een klein aantal exemplaren van de Prius Plug-in Hybrid zal bouwen. Er wordt extra checks uitgevoerd om de gewenste mate van bouwkwaliteit te kunnen garanderen.

toyota_prius_222

2017

Dat heeft als gevolg dat de Toyota Prius Plug-in Hybrid pas in het eerste kwartaal van 2017 naar Europa zal komen. Op de thuismarkt in Japan zal de oplevering van de eerste auto’s juist wat eerder opgestart worden.

Het is niet voor het eerst dat we een nieuwe Prius pas laten krijgen dan aanvankelijk was aangegeven. Dat gold bijvoorbeeld voor de vorige generatie van de Toyota Prius Plus en de reguliere hybrideversie van de huidige Prius, die meer ontwikkelingstijd nodig had dan verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.