Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Autoverzekering door je Facebook-profiel te scannen mag niet

De premie van je autoverzekering vaststellen middels informatie van je Facebook-account. Een grote verzekeraar wil het, maar Facebook heeft daar gelijk al een stokje voor gestoken.

firstcarquote

Autoverzekering

Een van de grootste verzekeraars in Groot-Brittanië, Admiral Insurance, wil deze week beginnen met het zogeheten ‘firstcarquote‘, zo meldt The Guardian. De bedoeling is om vooral jonge bestuurders binnen te hengelen door hun Facebook-profiel te laten scannen.

Door te kijken naar likes en posts – waaronder het gebruik van uitroeptekens en woorden zoals ‘altijd’ en ‘nooit’, maar ook het inchecken bij bepaalde plekken – wordt vastgesteld in welke risicogroep een potentiële klant valt. Volgens Admiral kunnen gebruikers daarmee geld besparen en maakt dit ‘innovatieve testproduct’ geen inbreuk op privacygegevens.

Facebook

Het sociale netwerk zelf heeft de app echter gelijk al geblokkeerd. Volgens Facebook overtreedt de verzekeraar zo wel degelijk de opgestelde privacyregels: een partij mag niet bepalen of iemand ergens voor in aanmerking komt op basis van deze informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.