Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 27 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

Autofolder: BMW M4 GTS

Vol trots riep ik mijn vrouw, om vervolgens samen met haar mijn trolley te openen. Maar toen het rolkoffertje openging, was mijn teleurstelling enorm. De bewuste folders waren weg!

Autofolder BMW M4 GTS House of Petrolhead IMG_1289

Het was in januari van dit jaar dat ik naar de Autosalon van Brussel toog voor een rondje over de beursvloer. Ik parkeerde mijn auto op het enorme parkeerterrein en liep in de stromende regen richting de poorten van de jaarlijkse Belgische autoshow. Toen ik eindelijk binnen was, vroeg ik me af of ik de auto wel op slot had gezet. Ik besloot het risico gewoon te nemen, want er lag toch niets van waarde in.

Bij de persbalie werd ik tegengehouden door een dame die zag dat mijn perskaart was verlopen. Ik moest volgens haar maar even bewijzen dat ik nog steeds voor Autovisie werkzaam was. Gelukkig mengde zich na een minuut of tien een collega van mij zich in het gesprek, waardoor de vrouw overtuigd raakte en op de printknop voor een ticket drukte. Het feest kon gelukkig beginnen.
Autofolder BMW M4 GTS House of Petrolhead IMG_1290

Prettige sfeer

De Autosalon van Brussel vind ik een van de leukste autoshows ter wereld. Het is er rustig, het aanbod aan nieuwe modellen is goed en er hangt een zeer prettige en gezellige sfeer. Het is een van de shows waar ik alle auto’s eens in alle rust kan bekijken. Toegegeven, er staat eigenlijk nooit groot nieuws, maar er komen wel degelijk leuke, kleine primeurs voorbij. Mijn dag in Brussel vloog dan ook voorbij.
Autofolder BMW M4 GTS House of Petrolhead IMG_1292

Gewilde catalogus

Toen ik besloot huiswaarts te keren, dacht ik dat ze bij BMW op de stand mogelijk een brochure van de M4 GTS zouden hebben. Ik liep naar de balie en vroeg naar de gewilde catalogus. Volgens de persoon bestond die folder niet, maar hij zou het nog een keer voor mij controleren. En dat was maar goed ook, want zijn collega liet weten dat er wel degelijk een uitgave bestond. Hij zou de Nederlandstalige brochure voor mij gaan halen.

LEES OOK: AUTOFOLDER: DONKERVOORT S8A

Franse uitgave

De beste man kwam met de Vlaamse uitgave terug en overhandigde mij de folder. Ik legde hem uit hoe blij ik met de brochure was en dat ik een fanatiek verzamelaar ben, alle documentatie wil veiligstellen voor de toekomst en zo’n 40.000 autobrochures in verschillende talen heb. De man reageerde direct: “In alle talen? Heb je de Franse uitgave al?” Nee, moest ik helaas zeggen. “Wacht maar even”, riep hij, waarna hij terug naar zijn kantoor liep om daar de Franstalige versie voor mij te halen.
Autofolder BMW M4 GTS House of Petrolhead IMG_1293

Bellen

Ik bedankte de BMW-man nogmaals en stopte de twee M4 GTS-folders in mijn Mini-trolley. Voldaan verliet ik de Brusselse beursvloer. Ik was zelfs zo blij met de twee brochures, dat ik op de terugweg in de auto al naar mijn vrouw belde om haar het hele verhaal te vertellen. Toen ik thuiskwam riep ik mijn vrouw gelijk, zodat we samen de rolkoffer met folders konden openmaken.
Autofolder BMW M4 GTS House of Petrolhead IMG_1296

Opening

Maar er waren geen BMW M4 GTS-brochures te bekennen! Ik ontstak in woede. Had ik de folders naast de rolkoffer gelegd toen ik de inhoud opnieuw sorteerde? Of had ik ze in de bagageruimte gelegd toen ik terug bij mijn auto een blikje Coca-Cola Light pakte? Ik stond op en besloot om te gaan kijken. Zover kwam het niet, want toen ik de voordeur opende zag ik het eerste exemplaar al op de grond liggen. De tweede lag naast de auto. Eruit gegleden omdat ik de rits van de trolley niet goed had dichtgedaan nadat ik mijn blikje had gepakt.
Autofolder BMW M4 GTS House of Petrolhead IMG_1295

Eigen karakter

Mijn vreugde was terug, gelukkig. De M4 GTS-folder is een mooie brochure. BMW heeft ervoor gekozen om de uitgave een eigen karakter te geven. Het papier is in tegenstelling tot de reguliere brochures van het merk glanzend en van een iets groter formaat. Achterop prijkt Limited Edition. Niet zozeer omdat de brochure er in een kleine oplage is, maar omdat van de auto zelf slechts 700 stuks zijn geproduceerd. Die oplage was binnen korte tijd verkocht. De folder daarentegen is nog steeds voorhanden, maar moeilijk te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.