Autovisie
Autovisie Nieuws 7 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Autoclubs: Mercedes-Benz R/C 107 Club Nederland

De oudere jongere kent vast nog wel de vuurrode Mercedes SL waarmee Bobby Ewing in de TV-serie Dallas over het scherm scheurde. Dat was er een uit de zogenaamde R107 reeks. De wat langere SLC coupé met achterbank kreeg de interne benaming C107. Beide modellen worden vertegenwoordigd door de Mercedes-Benz R/C107 Club Nederland.

De club is in 1998 opgericht en telt momenteel rond de 300 leden. Het doel van de vereniging is door gezamenlijke inspanning het Mercedes-Benz Type R/C 107 in stand te houden en de eigenaren met elkaar in contact brengen. Anders gezegd, de club behartigt de belangen van de leden als het gaat om het rijden, rijdend houden en onderhouden van de R/C 107. Hiertoe organiseert men onder meer toerritten en sleuteldagen. Maar ook staat zo nu en dan een bezoek aan een museum of fabriek op het programma.

Het lidmaatschap biedt veel voordelen: zoals bijvoorbeeld deelname aan toerritten en sleuteldagen, korting op een oldtimerverzekering. De MB 107 Club is voorts aangesloten bij de MBAC, de overkoepelende Mercedes club. Dat betekent dat u ook kunt deelnemen aan de MBAC evenementen en dat u regelmatig het prachtige internationale blad “Mercedes-Benz Classic” ontvangt. Tevens ontvangt u het Nederlandstalige Mercedes Magazine. Ook heeft u recht op korting op onderdelen en werkzaamheden bij de Mercedes-Benz Classic Partners. U krijgt korting op oldtimertaxaties, autobekleding en aircoreparaties. Alle voordelen die u met uw lidmaatschap kunt krijgen, kunt u vinden op de website onder “Clubvoordeel”. De kosten van het lidmaatschap bedragen slechts € 62,50 per jaar. Indien u zich aanmeldt na 1 juli, dan betaalt u € 31,25 voor de rest van het lopende jaar.

Meer weten? klik hier voor de website van de MB R/C 107 Club.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.