Autovisie
Autovisie Nieuws 8 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Alfa Romeo 2600 Sprint: Wie durft?

Als de ene partij het geld en de andere partij de kennis heeft, dan is het natuurlijk slim om samen te werken. Dennis van der Wulp (50) en zijn zwager Aard Louter (50) besloten hun krachten te bundelen.

“In 2010 kwamen we op Marktplaats onze Alfa Romeo 2600 Sprint tegen. Hij lag in allemaal brokken en stukken. De vorige eigenaar had dit 25 jaar eerder gedaan, waarna hij nooit meer in elkaar werd gezet. Bij de advertentie stond ‘Wie durft?’ Wij bleken die waaghalzen te zijn. De auto verkeerde in een vreselijk slechte staat: de carrosserie was zo krom als een banaan, de auto was aan de ene kant één centimeter langer dan aan de andere kant en op een gegeven moment visten we gemummificeerde kikkers uit de kofferbak. Ook zaten er verschillende kogelgaten in de deur, waardoor we vermoeden dat de van oorsprong Italiaanse auto van een maffiabaas is geweest. Dat blijft speculeren, want verdere bewijzen hebben we niet.

“De carrosserie was zo krom als een banaan”

Ondertussen werken we er al meer dan vier jaar aan. Gelukkig is de auto inmiddels voor 95 procent af. Het komt echt aan op de details. Zo willen we de grille nog mooi maken, moeten de wieldoppen goed worden gemaakt en verdient de lak op de achterklep aandacht. Uiteindelijk blijkt het allemaal gigantisch veel werk te zijn geweest. We hebben letterlijk alles onder handen genomen. Zo zit er 200 uur aan laswerk en nog eens 200 uur aan verf- en spuitwerk in. De originele kleur hebben we overigens behouden, dat staat ‘m simpelweg het beste.

 

Destijds was de 2600 een heel luxe en snelle wagen. Een nieuwe kocht je voor 26.000 gulden, wat een behoorlijk bedrag is als je kijkt naar de nieuwprijzen van bijvoorbeeld een Volkswagen Kever (ongeveer 4000 gulden, red.). Het is dan ook een exclusieve auto vol moderne opties zoals elektrisch bediende ramen. De Alfa rijdt als een echte GT, maar sturen gaat als in een tank. Op de snelweg of op andere lange wegen is het geen probleem, maar als je wilt inparkeren, moet je je spierballen tevoorschijn halen. Het is dan ook echt een mannenauto, terwijl opstarten als bij een oude dame gaat: ze komt knorrend op gang. Het lijkt alsof de auto zegt dat we hem met rust moeten laten. Maar zodra hij vijf minuten draait, loopt hij zo soepel als wat.”

Naam: Dennis van der Wulp (50)
Beroep: logistiek coördinator drukkerij
Auto: Alfa Romeo 2600 Sprint
Bouwjaar: 1965
Geschatte waarde: €40.000
Gemaakt: 1962-1967
Motor: zescilinder, 2600 cc, 142 pk
Topsnelheid: 200 km/u
Toekomstplannen: “Een aantal nieuwe projecten staat in de wacht.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.