Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 22 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Audi stelt levering eerste exemplaren e-tron uit

De eerste exemplaren van Audi’s fonkelnieuwe e-tron komen later dan gepland op de markt. Dat schrijft het Duitse Bild am Sonntag. Volgens de krant zijn er problemen met de typegoedkeuring.

 Audi e-tron

Er schijnt een probleem te zijn met de software van de elektrische Audi. De elektronica werkt niet correct en dient te worden gemodificeerd. Pas daarna zou de typegoedkeuring kunnen worden afgegeven. Audi zelf geeft aan dat het om “software-aanpassing in het belang van de koper” gaat. De softwarewijziging resulteert in een vertraging van vier weken later, aldus Audi. Bild am Sonntag heeft van medewerkers te horen gekregen dat het om enkele maanden vertraging gaat. Audi e-tron

Marktintroductie

Audi bouwt de e-tron sinds eind augustus. Hoeveel auto’s er dagelijks van de band rollen, maakt het bedrijf niet bekend. De fabrikant claimt al meer dan 15.000 orders te hebben ontvangen. Over een verkoopaantal voor de Nederlandse markt doet de importeur geen uitspraak. Momenteel maakt de e-tron een toer langs alle Audi-dealers in ons land, waar geïnteresseerden de SUV kunnen bekijken. Audi heeft officieel nooit een datum voor de marktintroductie genoemd. Het bedrijf sprak van eind dit jaar.

De e-tron is Audi’s eerste volledig elektrische seriemodel. Volgend jaar komt het tweede model, de e-tron Sportback. De Duitsers plannen twaalf elektrische modellen tot en met 2025.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.