Autovisie
Autovisie Nieuws 22 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

“Porsche werkt aan Cayman T”

Waarom ook niet, Porsche zou van plan zijn om het recept van de 911 T ook op de Cayman toe te passen. De introductie van de nieuwe versie moet er voor zorgen dat de compacte sportcoupé ook in de herfst van zijn leven nog gretig aftrek kent.

Porsche 718 Cayman autovisie.nl

Porsche zelf laat nog niets los over de Cayman T, maar de doorgaans goedgeïnformeerde site www.vierenzestig.nl kondigt de nieuwe uitvoering aan. Volgens de site voor Porsche-liefhebbers krijgt de Cayman T mogelijk een opgevoerde 2.5-viercilinder turbomotor. Het vermogen zou met 10 pk omhoog gaan tot 360 pk. Naast de vermogenstoename zou Porsche de Cayman T ook lichter maken door toepassing van dunner glas, lussen in plaats van deurhendels binnenin en sportstoelen. Ook het verplaatsen van het audiosysteem naar de optielijst schaalt gewicht. Naar verluidt heeft Porsche zo’n 20 kg weten te lozen.

Introductiedatum

De Cayman T onderscheidt zich verder van de reguliere Cayman door een sportuitlaat, verlaagd onderstel en 20 inch lichtmetalen wielen. Wanneer Porsche de Cayman T aankondigt is niet bekend. Het merk is momenteel druk met de lancering van de nieuwe 911 en de gerestylede Macan, terwijl vorige week de Panamera GTS is voorgesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.