Autovisie
Autovisie Nieuws 22 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Fiat verkoopt Magneti Marelli voor dik 6 miljard euro

Magneti Marelli heeft een nieuwe eigenaar. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft de bekende toeleverancier voor 7 miljard dollar (6,2 miljard euro) verkocht aan Calsonic Kansei Corporation, een van de grootste onderdelenleveranciers uit Japan.

Nieuwe naam

De verkoop is best bijzonder, want Magneti Marelli was al sinds 1967 verbonden aan Fiat. De overname van Magneti Marelli door Calsonic Kansei Corporation heeft overigens wel gevolgen voor de naam van het bedrijf. Die verandert in Magneti Marelli CK Holdings.

Goedkeuring

Naar verwachting heeft Magneti Marelli CK Holdings een jaaromzet 15,2 miljard euro per jaar. Het bedrijf heeft 200 faciliteiten en R&D-centra in Europa, Azië en Noord-Amerika. Beda Bolzenius, topman van Calsonic Kansei Corporation, is aangesteld als de nieuwe CEO van Magneti Marelli CK Holdings. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door aandeelhouders en overheidsinstanties. De overname is naar verwachting in de eerste helft van 2019 afgerond.

Voertuigelektronica

De alliantie Renault, Nissan en Mitsubishi is de grootste afnemer van de Japanse firma. Het bedrijf levert onder meer uitlaatsystemen en hitteschilden. Magneti Marelli is juist bekend van voertuigelektronica, verlichtingsdelen, elektrische aandrijflijnen alsook EGR-installaties (nabehandeling van uitlaatgassen).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.