Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 17 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin Vantage en DBS maken zich klaar voor James Bond

Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: James Bond en Aston Martin. De Britse autobouwer presenteert vandaag twee modellen die klaar zijn voor ‘s werelds beroemdste geheime agent.

Het duurt niet lang meer voordat de 25e James Bond-film met de titel ‘No Time To Die’ in première gaat. En zoals (bijna) altijd, neemt Aston Martin in die film weer een flinke hoofdrol in. Niet met één auto, maar met vier! De legendarische DB5, V8, DBS Superleggera en Valhalla komen allemaal voorbij in de nieuwe blockbuster. Om die reden presenteert Aston Martin vandaag twee modellen om de aankomende Bond-film te vieren.

The Living Daylights

De Aston Martin DBS Superleggera is een vooruitblik op de nieuwe auto van Bond, de V8 Vantage is een ode aan de originele V8 die schitterde in de film The Living Daylights uit 1987. De geheime agent reed toen met die auto door de sneeuw met gele ski’s op z’n auto. Die vinden we nu terug op de achterzijde van de V8 Vantage. De gele accenten rondom de Aston Martin zijn een verdere verwijzing naar die ski’s, de diffuser is een verwijzing naar de raketaandrijving van de filmauto.

Binnenin gaan de verwijzingen verder, met het bedieningspaneel voor de gadgets die de filmauto uit de jaren ’80 ook had. Denk aan de raketmotor, bommen en lasers. De Aston Martin V8 Vantage 007 Edition is te bestellen met een handbak of automatische transmissie, en zal in een oplage van 100 stuks van de band rollen.

Exclusief

Nog exclusiever is de DBS Superleggera 007 Edition, want die verschijnt in een oplage van 25 stuks. De GT met 5,2-liter V12 is dus de nieuwe auto van James Bond, en laat daarom zien wat we in de film kunnen verwachten. Het model wordt uitgevoerd in Ceramic Grey en heeft allerlei koolstofvezel accenten, uiteraard in combinatie met allerlei 007-logo’s. Speciaal voor de Bond-auto zijn de zwarte ‘Y-spaak’ 21-inch wielen.

Wie een van de twee auto’s wil bezitten, moet minstens €178.000,- meenemen. Voor die (Britse) prijs staat de bijzondere V8 Vantage op je stoep. Wil je de exclusieve DBS bezitten, dan dien je minstens zo’n €308.000,- mee te nemen. In beide gevallen zul je in ieder geval niet eerder zijn dan Bond zelf, want de levering van de auto’s begint in het eerste kwartaal van 2021.

Aston Martin DB5

Dit zijn overigens niet de eerste Bond-auto’s die Aston Martin dit jaar bouwt. Even terug presenteerde het namelijk de recreatie van de bekendste Bond-auto ooit: de DB5. Wil je alles over die auto lezen en zien, lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.