Remco Slump
Remco Slump Nieuws 12 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin Valour is een moedig afscheid van de V12

Ook Aston Martin moet om zijn CO2-uitstoot denken, dus wordt de roemruchte V12 van het merk over niet al te lange tijd met pensioen gestuurd. De epische krachtbron krijgt niet zomaar een handdruk en een waardebon van de Mediamarkt, maar een heuse afscheidseditie, de Aston Martin Valour.

Een moedige, kennelijk, want de naam van de nieuweling is Valour. Aston Martin spreekt slechts op een omfloerste manier over het verdwijnen van zijn twaalfcilinder. De officiële reden voor de Valour is het honderdtienjarige bestaan van Aston Martin.

Aston Martin Valour in oplage van honderdtien stuks

Hij wordt in een oplage van honderdtien stuks gebouwd en is geïnspireerd op de V8 Vantage uit de jaren tachtig en de RHAM/1-racewagen uit 1980. Autovisie-lezers herkennen natuurlijk gelijk de designelementen van de unieke Aston Martin Victor uit 2020.

Aston Martin Valour
(Afbeelding: AM)

Twinturbo twaalfcilinder gekoppeld aan handbak

Opmerkelijk aan de Valour is dat hij een 715 pk en 753 Nm sterke twinturbo V12 koppelt aan een handgeschakelde zesbak, die speciaal voor het model is ontwikkeld. De aandrijfkrachten gaan via een sperdifferentieel naar de 21 inch metende achterwielen.

Aston Martin Valour
(Afbeelding: AM)

De enige Aston Martin Victor ter wereld – Sjoerds Weetjes 219

Eerste Valours eind dit jaar uitgeleverd aan klanten

Het koetswerk van de Valour is opgetrokken uit koolstofvezel. Remmen doet hij met koolstofkeramische schijven vóór en achter. De eerste Valours worden eind dit jaar aan klanten uitgeleverd.

Aston Martin Valour
(Afbeelding: AM)

Aston Martin noemt de speciale editie een ‘collector’s piece that demands to be driven’. Nou maar hopen dat de honderdtien vermogende liefhebbers die er een hebben gekocht dat ook gaan doen.

De Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante verwarmt nog één keer de aarde

Aston Martin Valour
(Afbeelding: AM)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.