Remco Slump
Remco Slump Nieuws 13 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit guitige sportcoupeetje is de gloednieuwe, elektrische Caterham

Interessant experiment van Caterham. Dit is de Project V, een 272 pk sterke, elektrische sportwagen met een actieradius van 400 kilometer en een gewicht van minder dan 1190 kilo.

Gaat de Project V in productie? Jazeker, in min of meer deze vorm is hij vanaf eind 2025 te koop. En dat betekent dat hij behoorlijk afwijkt van de traditionele Caterham-modellen, die spartaanse rijmachines zijn met weinig praktische bruikbaarheid.

Caterham Project V met drie zitplaatsen

De Project V is een zogeheten 2+1, met twee zitplaatsen voorin en één zitje daar middenachter. Hij heeft een 55 kWh-batterij, die over twee plekken verdeeld in de wagenbodem is weggewerkt.

In ruim 4 seconden naar 100 km/h

Naast licht is de uit aluminium, koolstofvezel en composietmateriaal opgetrokken Project V ook snel. Hij flitst in ruim 4 seconden naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 230 km/h. Vlot laden kan hij ook, met een maximaal 150 kW.

Is de elektrische Caterham Seven nog steeds een lichtgewicht?

Elektrische Seven als proefballonnetje

Het is niet de eerste keer dat Caterham een elektrisch proefballonnetje oplaat. Enkele maanden geleden toonde de kleine Britse fabrikant de EV Seven. Hoe ver hij komt op zijn 51 kWh-batterij meldt Caterham niet. Alleen dat hij het op een circuit zo’n twintig minuten volhoudt.

Zijn elektromotor ligt op de achteras en produceert 252 pk en 250 Nm, waarmee de minder dan 700 kilo zware EV Seven in 4 seconden naar 100 km/h gaat. Opmerkelijk is dat de auto slechts 70 kilo zwaarder is dan een gewone Seven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.