Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 15 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin ziet al problemen door Brexit

Het feit dat Groot-Brittanië uit de EU zal stappen, en vooral de manier waarop, heeft behoorlijke gevolgen volgens Aston Martin. Er wordt al rekening gehouden met onder meer leveringsvertraging.

2- Aston DB11 - Autovisie Cars and Coffee XXL -  Autovisie.nl

Aston Martin

Mark Wilson, Executive Vice-President en Chief Financial Officer (CFO) van Aston Martin, maakt zich zorgen over de manier waarop het veelbesproken vertrek van Groot-Brittanië uit de EU voortsleept. Veel is daarbij afhankelijk van de voorwaarden die voortkomen uit de onderhandelingen over het vertrek. 

Wilson vreest dat het vervoer van auto’s problematisch zal worden, wanneer de procedure voor het uit- en invoeren van goederen verandert. Er wordt rekening gehouden op langere wachttijden in de haven tot ‘iemand de hokjes afvinkt op een klembord.’

Aston Martin DB9 Final Edition Schermafbeelding 2016-07-27 om 13.41.18

Brexit

Volgens de financiële topman ligt ook imagoschade op de loer naarmate de zaak zich voortsleept. “Op de plaquette in elke auto staat ‘Made in England’ en daar zijn we ongelofelijk trots op”, stelt Wilson op een bijeenkomst in London over de gevolgen van Brexit voor bedrijven.

“We moeten niet onze waarden – openheid, tolerantie en hartelijkheid – verwoesten. Dat is net zo belangrijker als het verschil tussen acht en tien cent winstmarge op iets. Wij zijn een groots Brits autobedrijf, dus de definitie van Britsheid is ongelofelijk belangrijk voor ons. De politiek kan dat enorm veranderen.”

LEES OOK: ASTON MARTIN STAPT IN HET VASTGOED

Voorbereid

Wilson, eerder werkzaam bij McLaren, baseert zijn zorgen niet op onderbuikgevoelens – in zijn eigen contact met ministers heeft hij gemerkt hoe slecht ze voorbereid zijn op de onderhandelingen over Brexit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.