Autovisie
Autovisie Video 15 nov 2016

Krasse knar van 97 jaar koopt nieuwe Ford Mustang 5.0 V8

De 97-jarige Lennart Ribring laat zich niet zomaar achter de geraniums zetten. Integendeel: hij kocht een nieuwe Ford Mustang om nog eens goed van het leven te genieten.

Lennart Ribring van 97 met nieuwe Ford Mustang - Autovisie.nl

Nieuwe Ford Mustang

In de jaren zestig kocht deze inmiddels hoogbejaarde Zweed zijn eerste Ford Mustang – het originele model, welteverstaan. Wat er met die auto precies gebeurd is, komen we helaas niet te weten. Wel vertelt Lennart, die als gepensioneerd zakenman nog steeds klust als accountant, ons in een video dat hij daarna eigenlijk nooit meer een ander soort auto wilde.

Lennart Ribring van 97 met nieuwe Ford Mustang - Autovisie.nl

Nageslacht

Anno 2016 verklaart hij zijn nieuwste autokeuze als volgt: “Ik heb misschien niet lang meer te leven, dus ik grijp deze kans aan om lekker plezier te beleven achter het stuur. Daarom heb ik een nieuwe Ford Mustang gekocht.” En niet zomaar een, maar de uitvoering met een dikke 5.0-liter V8 in het vooronder. En zelfs een handgeschakelde versnellingsbak!

Bovendien vindt Lennart het belangrijk om zijn plezier te delen met het nageslacht. Zelf verkreeg hij zijn rijbewijs in 1937, zijn zoon Michael leerde hij autorijden in de klassieke Mustang. Ook zijn kleinkind krijgt de autoliefde al met de paplepel ingegoten.