Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 23 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin levert Valkyrie optioneel met garage-uitrusting

Een race-overall en een garagekit, het zijn twee opvallende opties op de accessoirelijst voor de Aston Martin Valkyrie. De Engelse autobouwer levert de items desgewenst, indien de klant besluit veelvuldig op het circuit te rijden.

En Aston Martin verwacht dat een deel van zijn 150 klanten daadwerkelijk met de miljoenen euro kostende Valkyrie het circuit opgaat. Voor de liefhebbers van track days -deelname aan officiële races is uitgesloten- levert de Engelse sportwagenbouwer zelfs een Track Performance Pack. De hypercar met de codenaam AM-RB 001 wordt dan aangekleed met items die voordeel bieden op het circuit, maar helaas niet toegestaan zijn op de openbare weg. Het pakket is zo ontwikkeld, dat je de componenten met de standaardaankleding kunt wisselen.

Tweede set carrosseriedelen

Het Track Performance Pack bestaat uit een aangepast aerodynamisch front dat meer downforce genereert en voor een efficiëntere luchtstroom zorgt. Daarnaast ontvang je een twee set aan carrosseriedelen. Het pakket omvat verder technische aanpassingen als lichtgewicht titanium remmen, een onderstel dat gefocust is op de racebaan en matzwarte magnesium wielen. Volgens Aston Martin zou je met het Track Performance Pack zo’n 8% sneller zijn op een circuit dan met de straatlegale aankleding.

By Q

Voor wie niet weet hoe de Valkyrie met Track Performance Pack samen te stellen, biedt Aston Martin keuze uit drie Q-voorstellen. In alle gevallen is het thema AMR, ofwel Aston Martin Racing. De Engelsen geven een voorzet door al kleurcombinaties te hebben gekozen. Wie zelf een idee heeft, kan meteen zijn smaak op tafel leggen. Daarnaast biedt de fabrikant de klant om via het personaliseringsprogramma Q in discussie te gaan over wat de mogelijkheden zijn.

 

Red Bull

Aston Martin bouwt slechts 150 exemplaren van de Valkyrie. Het eerste exemplaar zal volgend jaar de fabriekspoort in het Engelse Gaydon verlaten. Voor de ontwikkeling van de snelle tweezitter sloot Aston Martin een samenwerkingsverband met Red Bull, dat via Red Bull Advanced Technologies meesterdesign Adrian Newey inzette voor het begeleiden van het project.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.